Tue03052024

Poslednja izmena:10:57:46 AM

Back KULTURA IZLOŽBE Tara Šljukić posredstvom Serbia Fashion Weeka na njujorškoj modnoj pisti i naslovnicama

Tara Šljukić posredstvom Serbia Fashion Weeka na njujorškoj modnoj pisti i naslovnicama

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Nakon što je na Serbia Fashion Weeku i svečanoj dodeli nagrada Serbia Fashion Awards osvojila nagradu za najbolji ženski model, srpska manekenka Tara Šljukić dobila je kao nagradu put i učešće na prestižnoj Nedelji mode u Njujorku, a potom osvojila i srca mnogih lidera američke modne scene, te postala model koji je sve češće na naslovnim stranama brojnih američkih modnih magazina. Njen uspeh u Americi zapažen je i od strane vodećih ljudi svetske mode, te čestitke stižu sa svih strana.

Tara Šljukić je 2016. godine prisustvovala Serbia Fashion Weeku kao gost, kada su je modni stručnjaci zapazili i predložili joj da ne bude deo publike, nego piste. Tada šesnaestogodišnja Tara je poslušala savet i otisnula se u svet mode iste godine. Narednih nekoliko sezona, ona je napredovala i stekla iskustvo i vrlo brzo suvereno vladala pistom Srpske nedelje mode. Ubrzo potom pružila joj se prilika da radi kao model u Parizu, na poziv čuvenog Emerika Fransoa, člana institucije Visoke mode Francuske. Nakon toga, tokom prošlogodišnje dodele nagrada Serbia Fashion Awards u novembru dobila nagradu od Serbia Fashion Weeka koja joj je omogućila put i predstavljanje na New York Fashion Weeku. Erik Rozete, predsednik platforme New York Fashion Week, koji svake godine prisustvuje Serbia Fashion Weeku kao gost i deo žirija, izjavio je da je ponosan na Taru i njen uspeh. Da je Tarina karijera neverovatnom brzinom krenula uzbrdo, potvrđuje i činjenica da je već sada postala miljenica mnogih urednika prestižnih modnih magazina u Americi, te da je redovno “lice sa naslovnice”.
Povodom velikog uspeha u Americi, Tara je izjavila:
- Nakon osvajanja nagrade za najboljeg ženskog modela na Serbia Fashion Weeku dobila sam zvaničan poziv od Erika Rozetea da budem VIP gost i učestvujem na prestižnoj Nedelji mode u Njujorku. Biti deo događaja kakav je New York Fashion Week je ogromna privilegija koja zaista pruža bezbroj mogućnosti, poput naslovnica, revija na kojima sam učestvovala, propraćenih od strane Fashion TV i mnogih drugih. Izrazila bih veliku zahvalnost Serbia Fashion Weeku gde sam imala priliku da steknem iskustvo kao i da upoznam mnoge velike ljude u svetu mode. Zahvalna sam i na brojnim prijateljstvima koja sam sklopila sa modelima i timom ove Nedelje mode, a ono što uvek i svuda volim da istaknem je da se atmosfera iza scene nigde ne može porediti sa atmosferom na našoj Nedelji mode, na Serbia Fashion Weeku.
Jubilarno, deseto izdanje Serbia Fashion Weeka biće održano od 24. do 29. aprila.
Tim Serbia Fashion Weeka priprema velika iznenađenja povodom ovog jubileja. Budite u toku.. http://www.serbiafashionweek.com/ i https://www.facebook.com/serbiafashionweek/.

Fotografije: Svetlana Braun

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com