Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Dve zlatne i tri srebrne medalje za studente kulinarstva PMF-a na takmičenju u Istanbulu

Dve zlatne i tri srebrne medalje za studente kulinarstva PMF-a na takmičenju u Istanbulu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Nema kulinarskih takmičenja u svetu sa kojih se studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu ne vrate sa najsjajnijim odličjima. Tako je bilo i na 16. Internacionalnom skupu gastronomije u Istanbulu, na kome je učestvovalo 2100 takmičara iz 30 država, u 75 kategorija.

Zahvaljujući Prirodno-matematičkom fakultetu, Departmanu za geografiju turizam i hotelijersvo i Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost, delegacija studenata i nastavnika PMF-a je učestvovala i na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, te opet ostvarila zapažene rezultate - dve zlatne i tri srebrne medalje.
Marko Aćimović i Maja Banjac su u katerogiji “pasta/junior” osvojili zlatne medalje, Goran Radivojević je u istoj kategoriji osvojio srebrnu medalju kao i Maja Šimunovački i Miloš Kuzmanović u kategoriji “jelo od mesa/seniori”.
Pokrovitelji takmičenja su bili Gastronomska federacija Turske i Svetska kulinarska asocijacija (WACS), a za četiri dana, manifestaciju je posetilo preko 30.000 ljudi. Sudije su bile profesionalci - kuvari iz celog sveta - Japana, Koreja, Italije, Slovenije, Nemačke, Kine, Poljske, Češke, Dubaia, Makedonije, Pakistana, Malte, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mongolije....

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com