Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Kampanja Moja Zapadna Srbija povećala interesovanje turista za ovu regiju

Kampanja Moja Zapadna Srbija povećala interesovanje turista za ovu regiju

  • PDF

      Kampanja „Moja Zapadna Srbija“ generisala više od 8.000 fotografija i značajno povećala interesovanje turista za Zapadnom Srbijom! Naime, u drugoj polovini 2017. godine na društvenim mrežama je izuzetno bila aktivna kampanja #MojaZapadnaSrbija, koja se dobro primila među turistima i lokalnim stanovništvom, a rezultat su više od 8.000 sjajnih fotografija i kratkih snimaka atrakcija, trenutaka i doživljaja turista iz prvog lica u Zapadnoj Srbiji. Sve to je uticalo i na značajno povećanje interesovanja turista za ovaj deo Srbije.

      Kampanju je realizovala regionalna Turistička organizacija Zapadna Srbija u saradnji sa specijalizovanom agencijom Tourism Management and Consulting. U kampanji su učestvovale i lokalne Turističke organizacije, hotelijeri, seoska domaćinstva i izdavaoci privatnog smeštaja. Cilj kampanje bio je kreiranje digitalnog vizuelnog sadržaja koji će kreirati sami turisti isključivo iz prvog lica (jer je to perspektiva koja će najbolje prikazati potencijalnim turistima šta oni mogu doživeti u Zapadnoj Srbiji i kako će ti doživljaj konkretno izgledati) i da zatim fotografije i video klipove podele na društvenim mrežama Instagram i Facebook uz haštag kampanje #MojaZapadnaSrbija.
      Kako bi se turisti motivisali da učestvuju u kampanji obezbeđene su nedeljne i mesečne nagrade za najlepše fotografije, a bilo je i dosta utešnih nagrada. Podeljeno je ukupno 6 mesečnih i 24 nedeljnih nagrada. U izboru najlepših fotografija svake nedelje učestvovali su turistički radnici Zapadne Srbije, ali i sami turisti glasanjem na Facebook stranici.
      Za potrebe promocije kampanje kreiran je i promo spot koji je turistima i lokalnom stanovništvu približio tip sadržaja koji se traži u kampanji, kao i poseban mikro sajt kampanje www.mojazapadnasrbija.rs na kojem su postavljene sve informacije i pravila učestvovanja. Promotivni spot sa najlepšim fotografijama i video zapisima možete pogledati na linku: https://www.facebook.com/tozapadnasrbija/videos/2014371678851280/.
      Kampanja „Moja Zapadna Srbija“ je zvanično realizovana tokom šest meseci, od juna do decembra 2017. godine. U tom periodu pristiglo je više od 8.000 fotografija, što kampanju čini više nego uspešnom! Procenjuje se da su fotografije Zapadne Srbije u ovoj kampanji imale auditorijum od preko 2.300.000 ljudi!
      Kampanja se odlično odrazila na popularizaciju turističke regije Zapadna Srbija, što pokazuju i određeni statistički podaci sa društvenih mreža: Instagram nalog regije povećao broj pratilaca za 668.53%; broj fanova Facebook stranice povećan za 24,37%; organski doseg objava na Facebook stranici povećan za 222.52%.
      Turistička organizacija regije Zapadna Srbija poziva  turiste da nastave sa deljenjem svojih fotografija na Fejsbuku i Instagramu sa haštagom #MojaZapadnaSrbija jer će se kampanja verovatno nastaviti i u 2018. godini kada će u konkrenciju za nagrade ući sve fotografije počevši od 1. januara.

Fotografija: Martin Candir

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com