Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine obeležila jubilej - 99 godina postojanja

Privredna komora Vojvodine obeležila jubilej - 99 godina postojanja

  • PDF

Privredna komora Vojvodine (PKV) u četvrtak, 8. februara 2018. godine u PKV, prigodnim koktelom za poslovne partnere i saradnike, obeležila je jubilej - 99 godina postojanja.
Tom prilikom, prisutne je pozdravio predsednik PKV Boško Vučurević poželevši im dobrodošlicu, a ujedno je najavio i predstojeći veliki jubilej - 100 godina od osnivanja, koji će biti obeležen sledeće godine kada će biti organizovana Svečana akademija.

- Kao jedna od najstarijih institucija Pokrajine, PKV bila je i danas je mesto okupljanja privrednika, razmene ideja, iskustava i kreiranja snažnijeg privrednog ambijenta. Ta tradicija nastavlja se i u budućnosti. U okviru jedinstvenog komorskog sistema Srbije, zajedno sa Privrednom komorom Srbije, nastavićemo svoje aktivnosti, sa ciljem da privrednicima budemo najveća podrška, koristan i pouzdan partner. Zahvaljujući novom zakonskom uređenju, izvršenoj reorganizaciji i novoj sistematizaciji, uspeli smo da poboljšamo kvalitet našeg rada, učvrstimo odnose sa našim članicama i daleko agresivnije se zauzmemo za njihove interese - rekao je Vučurević.
Dodao je da je primarni cilj PKV privredni prosperitet kako u AP Vojvodini, tako i u celoj državi, da smatra da se zajedničkim snagama u tome i uspeva i istakao podršku Pokrajinske vlade radu PKV. Napomenuo je da je PKV u prethodnom periodu, potpisala preko 30 sporazuma sa udruženjima, klasterima i drugim privrednim subjektima i naučnim institucijama, organizovala mnogo uspešnih poslovnih foruma, kako u zemlji tako i u inostranstvu, u okviru kojih je održan niz bilateralnih susreta privrednika, učestvovala na domaćim i međunarodnim sajmovima i bila angažovana prilikom organizovanja mnogih privrednih manifestacija.
- Uključeni smo i u rešavanje problema od javnog značaja, organizovanjem javnih rasprava i okruglih stolova, okupljajući stručnjake iz raznih delatnosti. Angažovanje naših udruženja i stručnih službi podignuto je na viši nivo. Konstituisani su odbori i grupacije udruženja. Kao veoma važnu aktivnost istakao bih i da smo obišli mnoge privredne subjekte s ciljem da povratimo poverenje privrednika i pomognemo im u rešavanju problema sa kojima se svakodnevno suočavaju, kao i u promovisanju njihovih proizvoda na domaćem i inostranom tržištu - naglasio je Vučurević.
Obeležavanju 99 godina postojanja PKV, prisustvovali su potpredsednik Pokrajinske Vlade Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalj NJilaš, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i drugi predstavini Pokrajinske vlade, zatim predstavnici Privredne komore Srbije, Grada Novog Sada, Garancijskog fonda AP Vojvodine, Razvojnog fonda Vojvodine, Razvojne agencije Vojvodine, Turističke organizacije Vojvodine, Vojske Srbije, Kliničkog centra Vojvodine, predstavnici akademskih institucija, kao i mnogi privredni subjekti sa teritorije AP Vojvodine.

Jovana Apić, PR
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com