Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PMF otvara novu SISTEM salu

PMF otvara novu SISTEM salu

  • PDF

Prirodno-matematički fakultet u petak, 16. marta organizuje događaj u okviru godišnjeg sastanka SCOPES projekta “Developing Capacity for High-productivity Large-scale Computing” na kom su partneri naučnici iz Švajcarske sa Ecole Polytechnique Federale de Lausanne. Projekat je počeo u junu 2015, a završava se u junu ove godine. Ukupna vrednost je 105.000 CHF. Više o projektu: www.dmi.uns.ac.rs/scopes.

Cilj okupljanja je da se promovišu projekti i aktivnosti iz oblasti informatike koji predstavljaju potencijalne spone u budućoj saradnji privrede, naročito IT sektora i PMF. Događaju će, pored predstavnika PMF u Novom Sadu, prisustvovati i gosti iz inostranstva i predstavnici domaćeg IT sektora.
Svečanost počinje u 10:30, na I spratu novog dela zgrade Departmana za matematiku i informatiku, gde će biti otvorena SISTEM SALA sa računarskim klasterom, telekomunikacionom i serverskom opremom.
Oprema i radovi su finansirani sa Interreg Danube Transnational projekta "InnoHPC - High-performance Computing for Effective Innovation in the Danube Region", na kome je PMF takođe partner. Taj projekat traje do juna 2019. godine i vredan je preko 2 miliona eura. Prisutnima će se obratiti prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan PMF-a.
Istovremeno, PMF nastavlja sa besplatnim pripremama za buduće studente iz hemije i matematike.
BESPLATNE PRIPREME iz hemije održavaju se svake subote, počev od 3. marta, od 10h, na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine. Prethodna najava nije potrebna, a sve informacije o rasporedu i temama, možete videti na: http://www.dh.uns.ac.rs/newversion/nastava/pdf/PROGRAM%20PRIPREMNE%20NASTAVE%202018..pdf
Takođe subotom, od 10 h, na Departmanu za matematiku i informatiku održavaju BESPLATNE PRIPREME za srednjoškolce. Prethodna prijava takođe nije potrebna, dovoljno je doći na Departman u 10h.
Detaljnije informacije na: https://www.dmi.uns.ac.rs/vesti/obevestenja/pripreme_za_prijemni_ispit_drugi_ciklus .
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com