Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Delegacija Gomeljske oblasti u poseti Privrednoj komori Vojvodine

Delegacija Gomeljske oblasti u poseti Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

U okviru višednevne posete AP Vojvodini, delegacija Gomeljske oblasti (Republika Belorusija) posetila je u sredu, 14. marta 2018. godine Privrednu komoru Vojvodine (PKV), gde je održana prezentacija turističke ponude ove regije, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine (TOV) i PKV. Sastanku su prisustvovale vojvođanske turističke agencije, kao i predstavnici Univerziteta u Novom Sadu, a delegaciju Gomeljske oblasti činili su zamenik predsednika Izvršnog komiteta Gomeljske oblasti Vladimir Privalov Aleksandrovič, sekretar za sport i turizam izvršnog komiteta Ezersi Denis Vladimirovič, direktor sanatorijuma „Mašinost“ Zvenigorodskaja Natalija Olegovna i rektor Univerziteta „Beloruski univerziteta transporta“ Kulaženko Ivanovič.

- Istakla bih da u oblasti turizma između Srbije i Belorusije do sada nije postojala značajnija saradnja iako postoji interes za saradnju posebno u oblastima u kojima ne postoji konkurentnost ponude, kao što su lov i ribolov, seoski, zimski turizam, banjski i verski turizam. Privredna delegacija Gomeljske oblasti je predstavila svoju turističku ponudu i uspostavila kontakt sa turističkim agencijama i akademskim institucijama iz AP Vojvodine.
S obzirom da je iskazan interes za međusobnu saradnju, dogovorena je studijska poseta naših agencija Gomeljskoj oblasti i susret sa njihovim turoperatorima, kao i saradnja akademskih institucija u vidu gostujućih predavača i zajedničkih projekata. Vojvodina ima bogatu i raznovrsnu turističku ponudu, te je ovo bila prilika da iniciramo i saradnju u pravcu dovođenja turista iz Belorusije na naše tržište - rekla je nakon sastanka Dragica Samardžić, viši samostalni stručni saradnik u Udruženju usluga PKV.
Ispred TOV, sastanku je prisustvovala Jovana Perošević, koja je naglasila da ima prostora za unapređenje ekonomske saradnje u oblastima poljoprivrede, kulture, turizma.
- U okviru ove posete, organizovan je turistički obilazak Novog Sada. U planu je i poseta sportskog objekta SPENS, gde će se članovi delegacije sresti sa šefovima nekoliko sportskih klubova - obavestila je Perošević.
Sastanku su prisustvovali predstavnici turističkih agencija: Katarina Valuh iz „Kompas Tourism&Travel“, Maja Krunić iz „Olimpia travel agency“, Maja Jenei i Nikola Kršev iz „Vojvodinašume-turist“, Tamara Ilić iz „Planet Air“, Jovica Petrović iz „Avenija putovanja“, Vuk Bogdanović i Valentina Basarić ispred Fakulteta tehničkih nauka - Departman za saobraćaj, dr Kristina Košić sa Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta, Biljana Milošević ispred Udruženja vodiča Novog Sada, koordinator rada Udruženja PKV mr Dragomir Đukić, sekretar Udruženja usluga PKV Slavica Hajder i direktor Panonije PKV Branislav Mamić.

Tekst i fotografije: Jovana Apić, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com