Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vojvodina u Zagrebu

Vojvodina u Zagrebu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Sedmi po redu međunarodni sajam turizma PLACE2GO, na kojem tradicionalno učestvuje i Turistička organizacija Vojvodine, održan je Zagrebu se u periodu 16. - 18. marta.
Na zajedničkom izložbenom štandu Turističke organizacije Vojvodine i Turističke organizacije grada Novog Sada, u prostoru zagrebačke Arene, predstavila se celokupna turistička ponuda pokrajine sa naglaskom na odmor na salašima, aktivni odmor, kulturnu ponudu, gastronomsku i vinsku ponudu kao i ponudu aktivnog odmora i cikloturizma.

Kao gosti suizlagači, zagrebačkoj publici i potencijalnim poslovnim partnerima, svoju ponudu predstavili su i Turistička organizacija Subotice, Privredna komora Vojvodine, Etno kompleks Vrdnička kula i hoteli Premier Aqua, Prezident i Premier Prezident.
Drugog dana sajma, u subotu, 17. marta na centralnoj sajamskoj bini predstavljena je mobilna aplikacija Turističke organizacije Vojvodine, a istog dana organizovana je prezentacija vojvođanske hrane i vina, muzike i aktelnih turističkih programa za turističke novinare, agencije i poslovne partnere.
Da su vojvođanski salaši središte gastronomskog hedonizma, posetioci sajma mogli su da se uvere na licu mesta na prigodnoj degustaciji u organizaciji Salaša 137 sa Čeneja a uz bogat vojvođanski sto odlično su se uklopila vrhunska vina Vinarije Deurić, službeno najbolje vinarije u Srbiji prema stručnom časopisu Vino&fino.
Sajam PLACE2GO ove godine je okupio više od 180 izlagača iz 20 zemalja sa oko 15 000 posetilaca. Uz klasičnu sajamsku izlagačku ponudu organizovani su brojni interaktivni sadržaji i zanimljiva predavanja poznatih putopisaca, nagradne igre itd.
U 2017.godini na nivou cele države zabeleženo je 153.076 noćenja turista iz Hrvatske, što čini povećanje od 8% u odnosu na 2016.godinu, dok je u 2016.godini u Vojvodini bilo 21 472 dolazaka i 40 201 noćenja turista iz Hrvatske što je uvećanje od 7,2% u odnosu na 2015.godinu.

Tekst i fotografije: Damir Rajtenbah

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com