Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Prolećni festival matematike i konkurski za srednjoskolce

Prolećni festival matematike i konkurski za srednjoskolce

  • PDF

Prolećni festival matematike u Novom Sadu u organizaciji PMF-a, Društva matematičara Novog Sada i Ogranka SANU u Novom Sadu, održaće se od 18 do 21. aprila!
Ove godine manifestacija je posvećena proslavi 150. godišnjice rođenja Mihaila Petrovića Alasa i tim povodom, raspisana su 2 konkursa za učenike srednjih škola.

Za prvi Konkurs za učešće na izložbi „Matematika kao inspiracija“, rok za prijavu je 13. april, do 14 časova. Traže se kreativni umetici-srednjoškolci koje inspiriše matematika čiji radovi će učestvovati na izložbi u subotu, 21. aprila 2018, na Prirodno-matematičkom faklultetu u Novom Sadu. Za izložbu se očekuju radovi sledećeg tipa: Likovni radovi (razne tehnike), Digital art (plakat, poster, fotografija,...). Učesnici mogu da biraju jednu od sledećih okvirnih tema: Naš matematičar Mika Petrović Alas u slikama; Matematički modeli prirodnih i društvenih fenomena; Geometrija oko nas – simetrije i oblici.
Drugi Konkurs je za radove učenika srednjih škola koji će biti saopšteni na Konferenciji „Matematički podijum mladih 2018“, 19. aprila 2018. Rok za prijavu učešća na konferenciji (ime, prezime, naslov rada i apstrakt) je 2. april 2018. Gotov rad u pdf formatu se šalje do 10. aprila 2018. Okvirne teme za radove su: Matematičko modeliranje prirodnih i društvenih fenomena; Primenjena matematika; Kriptografija, Maturski radovi iz matematike ili informatike/računarstva.
Programom Festivala predviđeno je da se 18. aprila održi Naučna tribina SANU-Ogranak SANU u Novom Sadu.
Sledećeg dana, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu je Konferencija učenika srednjih škola Srbije "Matematički podijum mladih”.
Centralna svečanost povodom 150. godišnjice rođenja Mihaila Petrovića Alasa: Izložba "Matematika kao inspiracija", zakazana je za 21. april .
Konferencija "Matematika - juče, danas, sutra"-predavanja, dodela nagrada srednjoškolcima.
Kontakt za više informacija: prof. dr Rozalija Madaraš 064 2419 111.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com