Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Vojvođanski privrednici na Međunarodnom sajmu opreme za preradu žitarica u Istanbulu

Vojvođanski privrednici na Međunarodnom sajmu opreme za preradu žitarica u Istanbulu

  • PDF

Privredna komora Vojvodine (PKV) organizovala je krajem marta posetu privredne delegacije Međunarodnom sajmu opreme za preradu žitarica – „WORLD MILL TECH 2018“ u Istanbulu, koju su činili predstavnici više od 30 značajnih domaćih subjekata. Delegaciju vojvođanskih privrednika predvodili su sekretar Udruženja poljoprivrede PKV Jelena Drobnjak i sekretar Udruženja industrije PKV mr Zoran Trpovski.

- Procenjujemo da su naše kompanije u razgovorima sa izlagačima došle do sveobuhvatnih veoma značajnih informacija o rešenjima za pojedine segmente njihove proizvodnje. Realno je očekivati da će neke od njih veoma brzo realizovati određene narudžbine koje bi trebalo da im u značajnoj meri unaprede proizvodnju i učine je efikasnijom, produktivnijom i konkurentijom na tržištu - naglasio je Zoran Trpovski.
- Obuhvaćeni su bili svi segmenti - od čuvanja i analize žitarica, pripreme za obradu, obrade u najrazličitije proizvode, pakovanje proizvoda, rezervni delovi i tehnički detalji neophodni za ovu delatnost. Sajam je okupio oko 150 izlagača, a posetioci su mogli da vide najnovija tehnološka rešenja u ovoj grani. Kao i obično, kada je Turska u pitanju, imajući u vidu geografsku poziciju ove zemlje, osim evropskih, bili su prisutni posetioci iz dalekih azijskih i afričkih zemalja - istakla je Jelena Drobnjak.
Već tradicionalno, organizovan je i sastanak sa direktorom „Adonis group“ i jednim od organizatora sajma u Istanbulu Erdoganom DŽeladinom, sa kojim su predstavnici PKV razgovarali o dosadašnjoj saradnji i planovima za naredni period. Osim toga, tokom sastanka, razgovarali su i sa generalnim sekretarom turske Federacije proizvođača brašna (TUSAF) Vuralom Kuralom, koji je predstavio značaj ovog izvoznog artikla za Tursku i globalne relacije na ovom tržištu.
- Bez obzira na trenutne okolnosti, sigurno da ovaj kontakt može da bude značajan i za naše proizvođače u svetlu budućih aktivnosti vezanih za ovaj strateški artikal - rekli su u PKV.

Jovana Apić, PR
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com