Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back KULTURA IZLOŽBE Zvonko Marković proslavlja dvadeset godina uspešne karijere na SFW

Zvonko Marković proslavlja dvadeset godina uspešne karijere na SFW

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Dvadesetogodišnjicu uspešne karijere, proslavljeni srpski dizajner, Zvonko Marković, proslaviće na jubilarnom Serbia Fashion Weeku. Pored toga što modne sladokusce očekuju spektakl na 5 lokacija i neka od najvećih imena svetske modne scene, specijalna revija Zvonka Markovića 28. aprila u 21 čas biće prava poslastica za posetioce Srpske nedelje mode.

Zahvaljujući ugovoru koji je Serbia Fashion Week potpisao sa platformom Art Heart Fashion- USA, dizajneri Serbia Fashion Week-a bili su prisutni tokom četiri izdanja na zvaničnom kalendaru New York Fashion Week-a. Kako se ugovor odnosi na najprestižnije Nedelje mode u Americi - u Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u, neki od naših dizajnera već su postali poznati svetskoj modnoj eliti te su predstavili Srbiju u najlepšem svetlu.
Veliki uspeh u Americi postigao je upravo jedan od najistaknutijih srpskih dizajnera, Zvonko Marković. Njegov talenat prepoznat je i od strane najuticajnijih Nedelja mode sveta, te je do sada, posredstvom Serbia Fashion Weeka učestvovao na Nedelji visoke mode u Parizu, New York Fashion Weeku i u Sankt Petersburgu, a po pozivu Alta Moda Roma, Zvonko će predstaviti svoju kolekciju i u Rimu. Zvonko Marković nosilac je i prestižne nagrade “Talents du luxe et de la création”, koju mu je dodelio žiri od trinaest članova, svetski priznatih stručnjaka iz oblasti dizajna i luksuza. Ono što je bilo presudno za ovu važnu nagradu jeste Zvonkov rad na materijalima od kože i čipke po kojima je prepoznatljiv širom sveta.
Ugovor koji je Serbia Fashion Week potpisao sa jednom od najprestižnijih PR i SHOWROOM platformi u Los Anđelesu - GLOBAL DIFFUSION INC, FASHION FORWARDS DBA, pružio je Zvonku Markoviću priliku da bude prisutan sa svojom kolekcijom u ovom gradu. Nakon što je lane jednu od njegovih kreacija obukla Kajli Džener, to isto je učinila i popularna Ashanti, svetski poznata pevačica, igračica i glumica.
Dva važna jubileja, deseto izdanje Srpske nedelje mode i dvadeset godina uspešne karijere Zvonka Markovića, razlozi su njegovog povratka iz Amerike u Srbiju, a povodom ovog događaja, Zvonko je izjavio:
- 1998. godine imao sam prvu reviju pod javnim nebom Srbije. Drago mi je što jubilej slavim zajedno sa Serbia Fashion Weekom i to baš na ovoj Nedelji mode. Kolekcija koju ću premijerno predstaviti je bajka. Ona predstavlja ljubavnu priču vodenog ljiljana koji se zaljubio u odsjaj meseca na vodi. Ovo je priča koja prenosi simboliku ljiljana u noći i igranja sa odsjajima vode na mesečini. Kolekcija sadrži dva bloka. Prvi je posvećen noći dok je drugi posvećen danu, te su i boje prilagođene tome. U čast jubileja mog rada, premijerno predstavljam kolekciju na Serbia Fashion Weeku i nadam se da će biti prikazana širom sveta.“
Jubilarno, deseto izdanje Serbia Fashion Weeka biće održano od 24. do 29. aprila. Tim Serbia Fashion Weeka priprema velika iznenađenja povodom ovog jubileja, koje će biti održano na pet lokacija u Novom Sadu koje će modu predstaviti na nesvakidašnji način. Spektakularno otvaranje Serbia Fashion Weeka biće održano u Dunavskom parku, alternativna moda biće prikazana u Kineskoj četvrti - u SKC Fabrici, izložba u Galeriji Matice srpske, revijalni deo u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, dok će zatvaranje biti održano u Srpskom narodnom pozorištu.
Otvaranje Serbia Fashion Weeka predstaviće pravu umetničku bajku. Uz učešće 150 manekena obučenih u modele dizajnera koji stižu iz 30 različitih zemalja sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, Serbia Fashion Week će pokloniti Novosađanima i svim modnim sladokuscima iz regiona i Evrope veče za pamćenje. Dunavski park koji će biti otvoren za sve posetioce biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope a specijalni efekti i scenografija, uz pratnju orkestra i solista opere Srpskog narodnog pozorišta učiniće ga čarobnim. Sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom nesvakidašnje izložbe u Galeriji Matice srpske, a zatvaranje Serbia Fashion Weeka biće održano u Srpskom narodnom pozorištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com