Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE MALI-VELIKI HEMIČARI NA PMF-u

MALI-VELIKI HEMIČARI NA PMF-u

  • PDF

Nakon dugog niza godina međuokružno takmičenje iz hemije za srednje škole se ponovo organizuje na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Takmičenje je namenjeno svim đacicima Južno-bačkog i Sremskog okruga kroz sva četiri razreda. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Srpskim hemijskim društvom i našom kućom pozivaju sve srednjoškolce koji su zaljubljenici u hemiju da se prijave i provere svoje znanje sa vršnjacima i lepo druže. Takmičenje je 14. aprila od 9h. Sve informacije o takmičenju Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Više detalja o oba događaja: dr Borko Matijević 062 622 450.
Dva dana kasnije, Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu đacima osnovnih škola koji imaju HEMIJU kao predmet priređuje prvu akciju pod nazivom „Mali-veliki hemičar". Cilj ove akcije je promocija ove nauke, kako bi je đaci otkrili u punom njenom sjaju. Osnovci će se upoznati sa ambijentom u hemijskim laboratorijama i imaće priliku da ono što uče iz knjiga, vide uživo u realnim laboratorijskim uslovima. Ujedno ova akcija ima za cilj i promociju zanimanja iz oblasti hemije, biohemije i zaštite životne sredine u sklopu buduće profesionalne orijentacije.
Akcija se organizuje od 16 do 20. aprila (svakog dana), po 90 minuta. Iz jedne škole je moguće prijaviti više učenika iz različitih odeljenja ili cela odeljenja dovesti posebno.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com