Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back TURIZAM BANJE Novi projekti Merkura na području dolaska stranih pacijenata

Novi projekti Merkura na području dolaska stranih pacijenata

  • PDF

Delegacija predstavnika specijalnih bolnica iz Srbije, predvođena dr sci med Dejanom Stanojevićem, direktorom Specijalne bolnice Merkur, upriličila je posetu Zavodu za penzijsko osiguranje Republike Austrije. Poseta je realizovana u cilju razmatraja saradnje u budućnosti, a u organizaciji Republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Delegacija u čijem sastavu su bili predstavnici tri specijalne bolnice Merkura iz Vrnjačke Banje, Banje Koviljače i Čigote sa Zlatibora i instituta za rehabilitaciju Selters iz Mladenovca, tokom posete Austriji održala je prezentaciju svojih potencijala kao i niz sastanaka.
Direktor Merkura dr Stanojević ostvario je značajne dogovore u smislu budućih poseta osiguranika Austrije u cilju lečenja i rehbilitacije u Srbiji i Vrnjačkoj Banji. Prezentacija Specijalne bolnice Merkur pokazala je da su potencijali smeštaja, medicine i dodatnih usluga kao i broj noćenja koji se ostvaruju premašili očekivanja predstavnika austrijskog penzionog Zavoda.
Članovi delegacija imali su priliku da obiđu dve austrijske banje u cilju upoznavanja sa organizacijom i kvalitetom usluge ovih rehabilitacionih centara u Gracu i Grombingu.
Kao rezultat uspešne prezentacije direktora Merkura, tokom aprila meseca ugovorena je poseta predstavnika austrijske ambasade u Republici Srbiji Vrnjačkoj Banji, u cilju obilaska i demonstracije kapaciteta Specijalne bolnice Merkur.
Naredni korak u ostvarivanju saradnje koja se prioritetno odnosi na dolazak pacijenata iz Austrije, koji su poreklom sa prostora ex Jugoslavije i srpskog govornog područja, je dolazak predstavnika Zavoda za penzijsko osiguranje Austrije u Vrnjačku Banju, koje je ugovoreno tokom septembra ove godine.

Bojan Beljić, PR
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com