Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA OBELEŽAVANJA SOMBOR U NEDELJU OBELEŽAVA SVETSKI DAN PLESA 2018

SOMBOR U NEDELJU OBELEŽAVA SVETSKI DAN PLESA 2018

  • PDF

Koncert u okviru plesne manifestacije Svetski dan plesa 2018. održaće se u nedelju 29. aprila od 19 časova u sali HKUD Vladimir Nazor (Hrvatski dom).
Svetski dan plesa je plesna manifestacija koja se u Somboru obeležava od 2015. godine na inicijativu tima instruktora pet somobrskih plesnih klubova i grupa koji su se okupili oko zajedničke ideje da se prigodnim koncertom obeleži 29. April - Međunarodni dan plesa.

Inače, ovaj dan se u svetu slavi od 1982. godine kada je UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog i pozorišnog instituta za ples za ovaj praznik izabrao datum rođenja Žana Žorža Novera, jednog od najvećih plesnih reformatora i začetnika modernog baleta. Osnovna ideja Svetskog dana plesa je podsećanje javnosti na ples kao umetnički oblik izražavanja i uživanje u njegovoj univerzalnosti koja je iznad svih političkih, kulturnih i etičkih prepreka. Organizatorski tim Svetskog dana plesa u Somboru čine: Željka Vučinić i Maja Vučković (plesna škola JUMP), Lado Božić i Milena Trifunov (PK Ronda), Sanja Milošević (Udruženje za fitnes i rekreaciju S-fit), Aleksandra Stričević Stanojević (PK Ravangrad Dance) i Brankica Ćurčić (S.A.F.K. Kets - plesna grupa Inanna).
Sa željom da se članovima plesnih klubova pruži mogućnost da se umrežavaju i prikažu javnosti u svom gradu svoj talenat i ljubav prema plesu organizacioni tim Svetskog dana plesa u Somboru nastavlja dalje i uspešno izvršava svoju misiju da od Sombora načini grad koji voli i zna da pleše.
Gosti koncerta biće balerinice iz sportskog kluba Figura, Yoga centar Emina Yoga i fitnes tim S.A.F.K. Kets , svi iz Sombora.
Organizatori poruluju: Pratite nas i vidimo se 29. aprila u Somboru!
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com