Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM HOTELI MK Mountain Resort: Kopaonik nudi novi doživalj leta

MK Mountain Resort: Kopaonik nudi novi doživalj leta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Zahvaljujući vizionarskim projektima turističkih radnika Kopaonika, obogaćivanjem sadržaja, posebno u toku letnjih meseci, te uspostavljanjem novih manifestacija, poslednjih nekoliko godina Kopaonik je postao privlačan i leti. Zato se u pripremi za jul/avugust 2018. priželjkuje prošla sezona, kada je popunjenost bila na nivou martovske, kada je skijaška sezona u jeku.

Osvrnimo se pre toga kratko na prošli zimsku sezonu na ovoj čudesnoj planini. - Zima 2017/18. je bila jedna od najuspešnijih ako ne i najuspešnija - kaže Svetlana Kostić, marketing menadžer MK Mountain Resort, i nastavlja: - Pet meseci pune sezone od početka decembra do kraja aprila zabaležili su fenomenalne rezultate. Mnogo smo radili u prethodnim godinama da bi to sve danas tako izgledalo i pokrenuli nezaustavljiv trend na Kopaoniku, na zadovoljstvo turističkih radnika. Boravak na planini smo oplemenili novim sadržajima. Pored hotelskih sadržaja trebalo je puno raditi na koncipiranju te ponude jer odavno je prošlo vreme kada je bilo dovoljno da to bude dobar hotel, uz glavni razlog dolaska, skijanje. Mnogo više od toga traže današnji gosti. Zvanično otvaranje nove ski sezone, sada već tradicionalnim Ski Openingom početkom decembra, ustanovljenim sa ciljem da privuče goste, od 07 - 10. decebra 2017. privuklo je preko 15.000 gostiju željnih dobre zabave iz celog regiona. Sve je više onih koji su „zacrtali“ pod obavezno prisusutvo ovom događaju. U martu je takođe bilo nekoliko interesantnih događaja: VI Winterfest Ski & Wine Festival, konferencija uz Salon vina i gastronomije u organizaciji Udruženja „Interfest“ i Mountain Resort, III Music Week festival u organizaciji Sky music i MK Mountain Resort, potrudili su se da opravdaju poverenje posetilaca. Ove manifestacije doveli su na Kopaonik preko 15.000 gostiju u martu, u vreme kada ranijih godina nije bila nikakva poseta na ovoj planini. Zabeležena je 100% popunjenost kapaciteta, i to ne samo u Turističkom centru Kopaonika, već i u Vikend naselju i Brzeću, objašnjava naša sagovnica. Kako je menjana turistička slika Kopaonika, obogaćivanjem ponude, tako su se, po njenim rečima, menjale i navike gostiju, koji sada, zbog mogućih kasnijih gužvi, bukiraju smeštaj mnogo ranije, počev od sredine septembra, i to po atraktivnoj ceni. Kopaonik ni u ovom periodu nije „prazan“. Napravljen je značajan iskorak u organizaciji korporativnih skupova, i konkretno. U MK Mountain Resort-u se na godišnjem nivou organizuje preko 250 takvih skupova, uglavnom u proleće i jesen. Gospođa Kostić kaže da su svi termini za poslovne skupove do kraja juna zauzeti i da je to nešto što je ranije teško bilo zanisliti. Predstojeća letnja turistička sezona je otkrovenje za sve turističke radnike Kopaonika ali i turiste. Ovaj segment dugi niz godina nije ni postojao, posećenost je bila nikakva. Samo je potencijal uvek bio velik. - Napravili smo određene korake i došli do toga da je prošlo leto bilo najposećenije na Kopaoniku, od kada se mere rezultati, koji nisu zanemarljivi. Po prvi put smo bili prinuđeni da osim Hotela „Grand“ i Apartmanima „Konaci“, zbog broja gostiju u nekoliko navrata otvaramo i Family hotel Angella, jer ponuđeni kapaciteti nisu bili dovoljni da prime sve zainteresovane goste. Posebno intenzivan pritisak gostiju bio je u vreme vikenda - dodaje gospođa Kostić.
Kada je reč o planovima, MK Group će i dalje da razvija hoteliski biznis u kojem je osam godina, kaže menadžerka. Intenzivno se ulaže u region, a aktuelan je projekat otvaranja hotela u Savudriji, jer „ne verujemo u cene već u destinacije“, izjavio je jednom prilikom Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group.
- Hotel je samo jedna karika u dugačkom lancu u koji ulažemo trudeći se maksimalno da pokrenemo čitavu destinaciju - rekla je na kraju Svetlana Kostić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com