Fri07192024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back KULTURA IZLOŽBE Serbia Fashion Week zatvoren neviđenim modnim šouom

Serbia Fashion Week zatvoren neviđenim modnim šouom

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 15
  • Sledeća

U proteklih sedam dana, Novi Sad je bio evropski centar mode. Kroz jubilarni deseti Serbia Fashion Week prošlo je više desetina hiljada posetlaca, najveći svetski modni stručnjaci, oko 50 dizajnera iz 30 različitih zemalja sveta… Jubilarni Serbia Fashion Week obeležile su revije koje su posetioce ostavile bez daha, spektakl na otvorenom tokom otvaranja manifestacije u Dunavskom parku, izložba u Galeriji Matice srpske, seminari i fantastičan modni šou tokom svečanog zatvaranja ove Nedelje mode.

Svečana dodela nagrada, do sada neviđeni modni šou Tierija Moglera, izvedba Tijane Bogićević u haljini dugoj 60 metara i šarmantna muzika iz Francuske uveličali su ceremoniju zatvaranja veoma uspešnog izdanja Serbia Fashion Weeka u Srpskom narodnom pozorištu.
Ceremoniju je otvorila sjajna Tijana Bogićević izvodeći pesmu „Skyfall“ u haljini dugoj 60 metara. Prvi put posetioci su imali priliku da vide maping haljine na čijem su se platnu smenjivali videi prethodnih izdanja Srpske nedelje mode. Naši popularni voditelji, Nataša Miljković i Slobodan Šarenac koji su vodili program svojim šarmom su ulepšali veče mnogobrojnoj publici koja nije skrivala oduševljenje.
Na momenat, puna sala Srpskog narodnog pozorišta pretvorila se u najpoželjnije modne piste Njujorka, Pariza ili Milana jer je prisutne fascinirala ekskluzivna revija Tierija Moglera, ikone svetske mode. Reviju o kojoj se i dalje priča režirao je Eymeric Francois, potpredsednik Serbia Fashion Weeka i oficijelni član federacije Visoke mode Francuske. Miljenik velikih zvezda kao što su Dajana Ros, Dejvid Bouvi, Bijonse, Lejdi Gaga, Lajza Mineli, Selin Dion i drugih, Tieri Mogler prvi put je prikazao svoju kolekciju koja ostavlja bez daha. Modeli samog vrha visoke mode, muzika, ekstravagantne frizure i čitav šou raspirili su maštu prisutnih i učinili da se na momenat svi osete kao da su u Parizu.
Povodom svog jubileja, Serbia Fashion Week dodelio je nagrade institucijama i pojedincima koji su doprineli nastanku i razvoju ove Nedelje mode. Serbia Fashion Week, koga su strani novinari prozvali “čudo od festivala” ima najrazvijeniju međunarodnu saradnju i najveći broj potpisanih ugovra o razmeni dizajnera u Evropi. 31 Nedelja mode u svetu je partner Serbia Fashion Weeka te su se na platnu smenjivale njihove video poruke i čestitke.
Za muzički deo programa pobrinuli su se Lor Prešak i Stanko Marinković koji su svojim specifičnim muzičkim stilom u kojem se nadmeću francuska prefinjenost i duša Guče razglalili posetioce.
Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Weeka i Nacionalne komore za modu Srbije i Emerik Fransoa, potpredsednik Serbia Fashion Weeka uručili su 23 nagrade važnim i dragim prijateljima koji su učinili da ova manifestacija bude tu gde sada jeste – zvanično peta po veličini Nedelja mode u Evropi.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com