Wed10202021

Poslednja izmena:08:53:33 AM

Back KULTURA LIČNOSTI Kako Marija Šabić - žena sa stilom, kreira za ženu sa stilom

Kako Marija Šabić - žena sa stilom, kreira za ženu sa stilom

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Od nultog izdanja prisutna na Serbia Fashion Week-u u Novom Sadu, Marija Šabić je podržala celokupan koncept predsednice Nacionalne komore za modu Srbije i direktorice festivala, gospođe Svetlane Horvat, čvrsto verujući u njega, bez obzira na svoju i do tada uspešnu karijeru. Marija Šabić je osnivač Modne kuće „Fara“ i dugogodišnji oficijelni dizajner za Miss Srbije Balkan Beauty Awards i Miss Europe.

Njene haljine su nosile, i danas nose, mnoge poznate ličnosti iz sveta umetnosti i javnog života. Marija Šabić je na svakom izdanju SFW-a sa velikim uspehom, na oduševljenje publike, prikazivala svoje kreacije. Za prisutnost na SFW-u, posvećenost i istrajnost poslu kojim se bavi, Marija Šabić se našla među dvadesetak nagrađenih od strane SFW-a ma desetom jubilarnom festivalu održanom od 24. do 29. aprila 2018. Nagrade su dodeljene na zatvaranju festivala na sceni „Pera Dobrinović“ u Srpskom narodnom pozorištu. Ne samo modni stučnjaci, već i publika voli ovu kreatorku koja je uspela da dopre do njihovih srca. Objašnjenje zašto je to tako nalazi se u njenom pojmanju žene. Žena Marije Šabić je dama sa stilom, istovremeno i mistična i dovoljno hrabra da ponekad iskorači, ali mudra da ne izađe iz okvira koji definišu ženu i njenu ženstvenost. Takva žena treba da nosi haljinu dovoljno uzanu da naglasi njen seksipil, i dovoljno široku da naglasi zadovoljstvo sobom i svojim izgledom. Sa kakvim osećanjima se bori kreatorka posle burnog odobravanja publike po završetku revije? - To je divan, svečan osećaj jer sam dostigla tu čarobnu cifru od deset učešća u ovom happening-u, na ovoj divnoj manifestacije. Od počeka sam verovala u Svetlanu Horvat i smatram da je opravdala svako naše poverenje, i oformirala jednu takvu modnu manifestaciju koja je jako visoko kotirana na modnoj mapi Evrope, mogu da kažem i sveta - odgovara naša sagovnica i dodaje: - Prestižno je biti na ovom mestu, ali i zahtevno. Svaka revija traži od vas nešto novo. To je malo opeterećujuće, istovremeno i zabavno, ali ako se ne bih zabavljala ne bih ovo više ni radila. Nisam se umorila za ovih deset godina tragajući za nečim novim, atraktivnim a lepim. Nisam se umorila i još uvek tragam, još uvek se zabavljam i rekla sam sebi da kada budem pronašla jednog dana nešto što je meni najlepše, prestaću da radim. Duge, elegantne, večernje haljine specijalnost su Marije Šabić. Pitali smo našu kreatorku, kako treba da izgleda poslovna žena i da li i kada ima mogućnost da nosi ovakve haljine, ostvarenje sna svake žene? - Poslovna žena treba da prati osnovna pravila stila poslovnog oblačenja, i protiv toga sam da se izjednačava dnevni, poslovni modni izraz sa onim za izlaske. Smatram da poslovna žena treba da bude umerena, odmerena, elegantna, da prati modne trendova ali ne slepo, nego da pronađe onaj modni izraz koji će biti u skladu sa njenom ličnošću i njenim poslovnim obavezama. I poslovne žene imaju priliku da ponesu duge, elegantne haljine, da li u privatnoj ili poslovnoj režiji.
Predstavljanje kroz uvek odlično posećene revije i glamurozne javne nastupe samo su jedan, vidljiv segment rada kreatora. Odmora za njih, pa tako ni za Mariju Šabić nema, i već koliko sutra kreće se sa uobičajenim poslovima. Čekaju ih njihove mušterije, jer to je nešto od čega se živi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com