Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FINS poziva zainteresovane na radionicu vezanu za inovacije u prehrambenom sektoru

FINS poziva zainteresovane na radionicu vezanu za inovacije u prehrambenom sektoru

  • PDF

Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (FINS) poziva sve zainteresovane da uzmu učešće u radionici „Transfer znanja u mala i srednja preduzeća u prehrambenom sektoru“ а u sklopu međunarodnog projekta „Inovativni ciklus razvoja prehrambenih proizvoda“ - FOODstars. Radionica će biti realizovana u saradnji sa projektnim partnerom iz Irske, Teagasc - Agriculture and Food Development Authority of Ireland. Teagasc je irska državna agencija koja pruža usluge istraživanja, i ima savetodavnu ulogu u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, hortikulture i ruralnog razvoja.

Radionica se održava 16. maja 2018. godine u Kongresnom centru Master u okviru 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, sa početkom u 10:00 časova. Za prisustvovanje radionici potrebno je izvršiti registraciju putem linka: https://foodstarsradionicasajam.eventbrite.com.
Prvo predavanje po radnim nazivom „Transfer tehnologija u mala i srednja preduzeća: Savremeni pristupi“, imaće Declan J Troy, Teagasc, Irska. Potom će na temu „Inovacije u irskoj prehrambenoj industriji: Primeri dobre prakse“ vovoriti Shivani Pathania, Teagasc, Irska. Program zatvara predavanje „Prevođenje istraživanja u poslovne mogućnosti“, Brijesh Tiwarija, Teagasc, Irska, nakon čega će uslediti diskusija i odgovori na sva pitanja zainteresovanih.
Cilj radionice je unapređenje poslovnog ambijenta za efikasniju i čvršću saradnju između nauke i privrede, kao osnovni preduslov za implementaciju inovativnih ideja u praksi. Učesnici će se upoznati sa načinima prenosa znanja, upravljanja znanjem, prenosa tehnologije i uspostavljanja dijaloga između nauke i industrije. Učesnicima radionice biće predstavljeni primeri dobre prakse iz irskog prehrambenog sektora.
Radionica je namenjena predstavnicima malih i srednjih preduzeća, kao i akademskoj i istraživačkoj zajednici.
Radni jezik radionice je engleski, obezbeđen je simultani prevod.
Dr Milica Pojić,
Naučni institut za prehrambene tehnologije
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com