Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Studenti iz Rumunije u poseti Privrednoj komori Vojvodine

Studenti iz Rumunije u poseti Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Nastavljajući tradiciju dugu 21 godinu, Privredna komora Vojvodine (PKV), uz podršku Pokrajinske vlade, i ove godine organizovala je studentima i profesorima sa Departmana za moderne jezike i književnosti sa Filološkog, istorijskog i tehnološkog fakulteta, Zapadnog Univerziteta u Temišvaru dvodnevnu posetu PKV i značajnim kulturnim i administrativnim institucijama u Novom Sadu. Tokom prvog dana posete, u petak, 11. maja 2018. godine studente i profesore dočekali su predsednik PKV Boško Vučurević i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

Predsednik PKV Boško Vučurević pozdravio je studente i profesore, poželeo im dobrodošlicu i predstavio rad PKV.
- PKV je mesto okupljanja privrednika, odnosno mesto različitih privrednih dešavanja, institucija koja svojim radom zastupa interese privrednika. Isto tako, PKV deo svojih aktivnosti usmerava i ka edukaciji svojih članica, jer je ulaganje kako u usavršavanje znanja i veština privrednika, tako i u obrazovanje studenata jedna od najvažnijih investicija - rekao je predsednik Vučurević.
Ispred Pokrajinske vlade i u svoje lično ime, prisutne je pozdravio i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, rekavši da su svi građani, najmoćniji most koji spaja nacije, kulture i države.
- Ne možemo biti članovi Evrope, a da nismo regionalno povezani, jer sloboda kretanja ljudi, roba i usluga je imperativ na kome insistira i naš uvaženi domaćin. Mi zajedno sa PKV organizujemo i sajam 'Nauka za privredu', pa je nekako i logično da PKV bude domaćin ovim divnim, mladim ljudima. Bez obzira šta radili, vi ćete biti taj najvažniji most koji se gradi između dve kulture. Želim vam toplu dobrodošlicu i da uvek znate, da ste ovde među prijateljima. Cilj vaše posete, jeste da vam pokažemo da, samo sa vama, ima smisla ovo što mi radimo - rekao je Milošević.
Ispred delegacije Zapadnog Univerziteta u Temišvaru, domaćinima se zahvalio koordinator ove studijske posete prof. dr Mihaj Radan istakavši značaj koji studijsko putovanje u Novi Sad ima za studente Odseka za srpski jezik i književnost.
Cilj studijskih poseta jeste upoznavanje studenata sa kulturno-istorijskim znamenitostima zemlje čiji jezik i kulturu izučavaju. Tokom svog boravka, studenti i profesori posetiće Maticu srpsku, Galeriju Matice srpske, Karlovačku gimnaziju, Kapelu Mira, Petrovaradinsku tvrđavu i Filozofski fakultet, gde će obići i Festival nauke u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Jovana Apić, PR
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com