Sat04202024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Dnevnik-Poljoprivrednik AD i Zadružni savez Srbije potpisali protokol o saradnji

Dnevnik-Poljoprivrednik AD i Zadružni savez Srbije potpisali protokol o saradnji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

"Dnevnik-Poljoprivrednik" AD i Zadružni savez Srbije potpisali su u utorak, 15.05.2018. godine, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu protokol o saradnji, čime je ozvaničeno dugogodišnje partnerstvo ove dve institucije na zadacima razvoja zadružnog sektora i informisanja i obrazovanja javnosti o ovoj temi.

- Polako, ali sigurno menja se slika o zadrugama kao ostacima jednog prevaziđenog sistema i ovaj sektor ide uzlaznom putanjom, čemu su dobrim delom doprineli mediji koji su izveštavali o svetlim primerima, ali i poteškoćama s kojima se zadrugarstvo suočava na putu svog oporavka. Iz tog razloga potpisali smo protokol o saradnji s listom "Poljoprivrednik" s kojim Zadružni savez Srbije ima višedecenijsku dobru saradnju. Cilj nam je da dopremo do svih ljudi kako bi putem zajedničkih aktivnosti ubrzali oporavak zadružnog sektora - rekao je Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije nakon potpisivanja protokola.
List "Poljoprivrednik" obrazovnu funkciju u agraru ima već 62 godine i o stanju u zadružnom sektoru redovno izveštava u stalnim rubrikama.
- Namera nam je da protokolom o saradnji dodatno doprinesemo razvoju zadrugarastva kako putem tematskih tekstova, tako i organizovanjem skupova od značaja za zadrugare i kooperante - rekla je dr Gordana Radović, direktorica "Dnevnik-Poljoprivrednik" AD, i napomenula da list na čijem je čelu ima epitet najstarijeg domaćeg agrarnog štiva, a osim što redovno izveštava o temama iz ove oblasti, želi da ih ubuduće što više i kreira.
Na to nas, kako je rekla dr Gordana Radović, obavezuje i činjenica da nas je resorno ministarstvo uvrstilo u širu stručnu literaturu za srednje poljoprivredne škole i fakultete.
Potpisnici protokola najavili su značajne aktivnosti u narednom periodu. Tako predsednik ZSS-a najavljuje ubrzano otvaranje zadruga širom Srbije za šta je ove godine iz budžeta izdvojeno čak 820.000.000 dinara. Za prvih pet meseci ove godine Srbija je postala bogatija za 47 zadruga. "Poljoprivredniku", s druge srane, predstoji potpisivanje protokola o saradnji s Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu u sredu, 16., a u petak, 18. maja u Privrednoj komori Vojvodine, sa kojom je prošle godine ozvaničena saradnja, biće organizovan skup pod nazivom "Položaj žena na selu i kako ga poboljšati".
A. M.
„Poljoprivrednik“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com