Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Potpisan protokol o saradnji između ZSV i Garancijskog fonda Vojvodine

Potpisan protokol o saradnji između ZSV i Garancijskog fonda Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

Na štandu Zadružnog saveza Vojvodine, trećeg dana trajanja 85. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, potpisan je protokol o saradnji između Zadružnog saveza Vojvodine i Garancijskog fonda Vojvodine. Ovaj obostrano važan dokument potpisali su predsednik ZSV, gospodin Radislav Jovanov i direktor pokrajinskog Garancijskog fonda, gospodin Đorđe Raković.

Na preporuku Pokrajinske vlade, odnosno Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da se zadružnom sektoru priključe sva tri pokrajinska fonda koja se naslanjaju na poljoprivredni - Garancijski fond Vojvodine, Razvojni fond Vojvodine i Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede, iz razloga dolaska do sredstava pod najpovoljnijim uslovima, 18. maja, uz prisustvo najviših zvaničnika, potpisan je protokol o saradnji između ZSV i Garancijskog fonda Vojvodine. Predsednik ZSV, gospodin Jovanov ističe da će ubuduće Garancijski fond garantovati za zadruge sa teritorije Vojvodine, koje uzimaju kamate od poslovnih banaka pod najpovoljnijim uslovima na finansijskom tržištu Vojvodine. Gospodin Jovanov je takođe napomenuo da je ovo pozitivna klima za vraćanje poverenja institucija u zadrugarstvo. Ovaj čin, po njegovom mišljenju za zadrugare, članove 400 zadruga sa teritorije Vojvodine, jemči svetliju budućnost. Gospodin Đorđe Raković je saopštio da Garancijski fond već ima klijente među članovima ZSV.
- Ovaj fond je uglavnom baziran na saradnji sa poljoprivrednicima iako radimo i sa privredom. Preko nas je dosta članova zadružnog saveza nabavljalo poljoprivrednu mehanizaciju i poljoprivredno zemljište, takođe i linije za izgradnju podnih skladišta, silosa i hladnjača i mislim da će posle ove zvanično potpisane saradnje sa ZSV ona biti ostvarena na još višem i boljem nivou - rekao je direktor tim povodom. Šta ZSV pruža članovima Kluba prijatelja Garancijskog fonda APV? - Pruža popust od 15% pri osnivanju zadruga za pravno savetovanje i operativni rad, što smatram vrlo važnim u ovom trenutnu, s obzirom da sve više ljudi ulazi u poljoprivredu, ali da je svima njima potrebna neka stručna pomoć, pre svega pomoć u iskustvu. Članovi ZSV su se dokazali prethodnih decenija u svom poslu i mislim da ćemo na ovaj način ostvariti jedan obostrani interes gde će i oni imati pomoć Garancijskog fonda pri uzimanju kredita u poslovim bankama, a članovi našeg Kluba prijatelja određene popuste i stručnu pomoć od ZSV - rekao je gospodin Đorđe Raković.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com