Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Upoznaj me bolje da bi me voleo više - tri ekskluzivne turističke ture kroz Novi Sad

Upoznaj me bolje da bi me voleo više - tri ekskluzivne turističke ture kroz Novi Sad

  • PDF

Turistička organizacija grada Novog Sada je prošle godine, u cilju promocije destinacije, gradskih manifestacija i dešavanja, pokrenula promotivne, besplane letnje turističke ture obilaska starog jezgra grada i Petrovaradinske tvrđave.

Ovaj program je startovao 14. maja i obuhvata tri ture: prva se odnosi na Novi Sad iz jevrejskog ugla i obuhvata šetnju od Trga slobode, Jevrejskom ulicom do Sinagoge, govori o prostorima u kojima su živeli i koje su izgradili članovi nekada brojne jevrejske zajedice; Novi Sad iz ženskog ugla vodi kroz strogi centar grada i predstavlja istoriju grada kroz priču o znamenitim ženama, u šetnji pokraj kuća u kojima su živele; Petrovaradinska tvrđava je ruta koja vodi od Trga vladike Nikolaja, Štrosmajerovom ulicom do samostana i crkve Sv. Jurja, Leopoldove kapije i Gornjeg platoa i priča njenu istoriju, o Petrovaradisnoj bici, značajnim objektima.
Tihana Putin iz TONS-a ističe da je broj polaznika ograničen na 25 učesnika. Svi zainteresovani mogu da na sajtu TONS-a, www.novisad.travel.rs ostave svoje prijave za željenu turu. Ukoliko su mesta popunjena treba strpljivo da sačekaju sledeću priliku jer se ture ponavljaju i biće organizovane, u saradnji TONS-a i Udruženja turističkih vodiča Novog Sada, sredom i petkom tokom celog leta, zaključno sa septembrom. Trajanje svake šetnje je oko 70 min. - Tokom prošle godine na ovim turama imali smo 900 učesnika, uglavnom žena. Zadovoljni smo izuzetnim interesovanjem, jer u toku 48 sati od objavljivanja, uz svesrdnu pomoć medija, uspeli smo da popunimo sve programe do kraja meseca - saopštila je Tihana Putin, ističući značaj ovakvih akcija za promociju turističke destinacije za strane polaznike da upoznaju grad, kao i za sugrađane kojima pruža mogućnost da nešto više čuju i nauče o svom gradu. Pravo prijave imaju i Novosađani i gosti Novog Sada. Ture se organizuju na srpskom i engleskom jeziku. Na kojem će konkretno jeziku biti određena tura zavisi od broja polaznika. Ako preovladavaju oni sa engleskog govornog područja tura će biti na engleskom jeziku, ako je više domaćih polaznika, na srpskom. TONS se uveliko priprema za nastupajuću letnju turističku sezonu. Putem društvenih mreža targetiran je prostor Srbije i regiona za mesta gde će se promovisati manifestacije u narednom periodu. Radi se na pripremi “Opens Youth Fair” 10 i 11 jula, uoči EXIT festivala, ove godine sa novim konceptom i mnogo više sadržaja. Ture će biti organizovane tokom svih manifestacija.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com