Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Merkur potpisao ugovor sa izvođačem radova kompleksa Splendor

Merkur potpisao ugovor sa izvođačem radova kompleksa Splendor

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Kombinacija modernog i tradicionalnog
U konkurenciji tri velike građevinske firme, Merkurov tender za izgradnju hotela „Splendor“ dobilo je preduzeće „Dijagonala“ iz Novog Sada.

Direktorica preduzeća Nailja Bitići i direktor Specijalne bolnice „Merkur“ dr sci med Dejan Stanojević, 25. maja potpisali su ugovor o gradnji hotelskog kompleksa „Splendor“ u kome će biti potpuno rekonstruisana vila „Romanija“, koja se od gradnje 1924. godine do drugog svetskog rata i zvala „Splendor“.
Nakon mišljenja Zavoda za zaštitu spomenika iz Kraljeva i uz konsultaciju Građevinskog fakulteta, zaključeno je da je objekat potrebno potpuno rekonstruisati. To podrazumeva rušenje postojećeg i izgradnju novog originalnog objekta po projektu iz 1924. godine.
- U narednih deset dana parcela će biti ograđena, za petnaest do dvadeset dana počinje se za zemljanim radovima i rušenjem objekta i tokom leta i jeseni završićemo prvu fazu - izjavio je direktor „Merkura“ dr Dejan Stanojević.
Na placu od 30 ari na kome je stari objekat izgradiće se još jedan novi moderan objekat, kao i kompleks otvorenih i zatvorenih bazena. Tako da će „Splendor“ biti kombinacija starog i novog.
Splendor će imati oko 6.500 m2, sa dvanaest apartmana u smeštajnom delu, savremeno opremljen medicinski blok, kongresnu salu i podzemnu garažu.
Radovi na novom objektu „Splendor“ realizovaće se u tri faze: prvu čine grubi građevisnki radovi, drugu instalacije i treću enterijer i partnerno uređenje. Vrednost prve faze radova je oko 331 milion dinara.
- Mi smo napravili dobar plan. Uzimamo dugoročni kredit iz Fonda za razvoj, koji sa našom poslovnom dinamikom koju imamo poslednjih desetak godina možemo da otplaćujemo, a da se ne ugrozi stabilnost firme - izjavio je direktor Stanojević.
Rok za završetak radova je 18 meseci, tako da se planira da krajem sledeće godine komleks „Splendor“ dočekuje goste iz zemlje i inostranstva koji žele da uz vrhunsku medicinsku uslugu i tretmane mineralnom vodom, uživaju u komfornom smeštaju i relaks sadržajima luksuznog hotela.

Bojana Beljić PR SB „Merkur“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com