Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PKV dodelila Kapije uspeha najboljima u pružanju usluga u ugostiteljsko-turističkoj delatnosti

PKV dodelila Kapije uspeha najboljima u pružanju usluga u ugostiteljsko-turističkoj delatnosti

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Privredna komora Vojvodine (PKV) je u četvrtak, 31. maja, po 26. put, svečano dodelila priznanja najboljima za dostignuti kvalitet u pružanju usluga u ugostiteljsko-turističkoj delatnosti u 2017. godini u Vojvodini - „Kapije uspeha“ i plakete. Priznanja su uručili predsednik PKV Boško Vučurević i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

Ovogodišnji laureati PKV, u svojim kategorijama, su „Atelje vina Šapat“ iz Novog Slankamena, garni hotel „Vila Milord Risort“ („Vila Milord Resort“) iz Palića, vinarija „Vinum“ iz Sremskih Karlovaca, „Mokrin haus“ („Mokrin house coworking &coliving“) iz Mokrina, restorani „Kubo“ („Cubo“) i „Zak“ iz Novog Sada, „Čarda kod Braše“ iz Begeča, dok su dobitnici plaketa za kvalitet usluga u prethodnoj godini i „Pansion Ana“ iz Sente, „Planet er“ („Planet air“) iz Novog Sada, „Vojvodinašume - Turist“ iz Petrovaradina i Etno salaš „Isailovi“ iz Sremske Mitrovice. Čestitajući dobitnicima, predsednik Vučurević istakao je da Vojvodina, zajedničkim radom, može postati još vidljivija na turističkom tržištu.
- Iako se vojvođanski turizam značajno pozicionirao na turističkoj mapi na domaćem i stranom tržištu, zadatak svih nas je da i dalje radimo na unapređenju postojećih i kreiranju novih turističkih proizvoda sa željom da postignemo još više i učinimo našu pokrajinu još poželjnijom turističkom destinacijom. Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa vama, kao i saradnji sa privrednim komorama i drugim institucijama u regionu, u proteklih godinu dana, uspeli smo da organizujemo brojne aktivnosti koje doprinose unapređenju i razvoju turizma u Vojvodini - rekao je Vučurević.
Dodao je da je PKV poseban akcenat posvetila privrednoj saradnji kroz povezivanje i umrežavanje privrednika u regionu, ali se paralelno radilo i na razvoju receptivnog turizma.
Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević istakao je da turizam zauzima značajno mesto u ekonomiji Srbije i Vojvodine, a o tome govori i podatak da je direktni prihod od turizma prošle godine bio 1,2 milijarde evra, dok se u 2018. očekuje 1,4 milijarde evra.
Značajan doprinos dobrim rezultatima u turizmu daje i Vojvodina, sa zabeleženim rastom dolaska turista u 2017. godini od 11,2 odsto, odnosno skoro 500.000 turista je posetilo našu pokrajinu i ostvarilo 1.159.845 noćenja. Taj trend rasta je, kako kaže Milićević, nastavljen i u 2018, sa zabeleženim rastom dolaska turista od 14,7 odsto u prvom kvartalu godine.
- Pokrajinska vlada je u poslednje dve godine, akcenat stavila na ekonomski razvoj, i značajnim sredstvima pomaže razvoj privrede, time i turizma, kroz subvencionisanje novih radnih mesta, nabavke nove opreme, izgradnje objekata i edukacije - rekao je Milićević i dodao da će se sa tom podrškom nastaviti i ubuduće kako bi rezultati u turizmu bili još bolji.
U ime dobitnika, Privrednoj komori Vojvodine zahvalio se vlasnik „Ateljea vina Šapat“, Miodrag Kostić.
- Zahvaljujem divnoj PKV i onima koji je predstavljaju što su prepoznali jedan ogroman trud, energiju, potencijale i ukupan doprinos svih nagrađenih i počastvovanih razvoju turističko-ugostiteljskog sektora u našoj lepoj i dobroj Vojvodini - izjavio je Kostić.
Predsednik stručne Komisije za dodelu „Kapija uspeha“, generalni menadžer hotela „Prezident“, Ivona Borojević, istakla je da joj je velika čast što je na čelu stručne Komisije za ocenjivanje, koju čine istaknuti stručni turistički i ugostiteljski radnici iz privrede, obrazovnih institucija i profesionalnih stručnih udruženja. Dobitnicima i svim prisutnima naglasila je značaj ovog priznanja PKV, jer je jedan od prošlogodišnjih dobitnika bio i hotel „Prezident“.
Ispred „Mokrin hausa“, Ivan Brkljač zahvalio se Komori na priznanju, odnosno na prepoznavanju njihovog napora da u jednu ruralnu sredinu, dovedemo svet.
- Tamo zapošljavamo neke ljude, organizujemo kulturno-umetničke, edukativne sadržaje. Prošle godine smo uspeli preko 150 događaja da organizujemo - časove valcera za lokalno stanovništvo, salsa, tango, pa do TEDEKS konferencije, školu programiranja za decu, fotografskih radionica. Najrazličitiji sadržaji se dešavaju kod nas i naš glavni cilj, pored komercijalnog uspeha i samoodrživosti, i revitalizacija tog mesta u kom živimo i da omogućimo da kvalitet života u tom selu, bude bolji - naglasio je Brkljač.
Menadžer restorana „Kubo“, Vladimir Baštovanov, istakao je da su oni veoma ponosni što su ovogodišnji dobitnici priznanja i zahvalivši se, rekao da je „Kapija uspeha“ još jedna potvrda da se velika posvećenost i zalaganje celokupnog tima restorana za pružanje kvaliteta kroz inovativnost hedonističkog sklopa specijaliteta, vinske karte, muzičkog programa, enterijera, kao i svakog posebnog segmenta restorana prepoznaje i samim tim ih dodatno podstiče da unapređuju pravac kojim su krenuli.
- Želja da gostima pružimo poseban događaj, krunisana je i organizacijom jednodnevne manifestacije „Kubo fest“, na kojoj će se 15. septembra, okupiti preko petnaest odabranih vinarija. U bajkovitoj bašti restorana, doajeni vinske scene različitih podneblja predstaviće se gostima kako novitetima, tako i poznatim vinskim etiketama. Poseban doživljaj festivalu pružaju novi specijaliteti, koji se nakon premijernog predstavljanja uvršćuju u 'a la cart' jelovnik restorana. Kompletan hedonistički praznik upotpunjuje muzički program satkan od kombinacije različitih muzičkih koncepcija.
Svojim prisustvom današnju svečanost uveličali su saradnici ovogodišnjih dobitnika, predstavnici Pokrajinske vlade, Privredne komore Srbije, PKV, članovi organa PKV, Turističke organizacije Vojvodine, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i mnogi drugi.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.2093307960682686&type=3.

Jovana Apić, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com