Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Otvoreno prvo kombinovano dečje igralište na Štrandu

Otvoreno prvo kombinovano dečje igralište na Štrandu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

Udruženje ”Čepom do osmeha” je ostvarilo još jedan uspeh. Prvo kombinovano igralište u Srbiji na novosadskom Štrandu je svečano otvoreno u petak, 01. juna. Postavljeno je u okviru projekta „Da vežbamo svi“ putem fondacije „Zajednici zajedno“ kompanije NIS i uz podršku grada Novog Sada.

Svečanom otvaranju su prisustvovali Stefan Despotović, direktor direkcije za eksterne komunikacije u kompaniji NIS, Miloš Egić i Jelena Budimičić ispred Gradskog zelenila i Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić.
Ovaj događaj su upotpunili osmesi sto mališana, među kojima su deca sa smetnjama u razvoju iz SOŠO „Milan Petrović“, deca iz vrtića „Detelina sa četiri lista“ iz Novog Sada, učenici OŠ „Svetozar Marković Toza“ iz Taraša, kao i deca ”Čepom do osmeha”. Oni su se zajedno igrali tako da smo laganim koracima krenuli u ostvarenje cilja.
Predstava neverovatno zabavne animatorka Slavica i njenog tima, oduševila je sve prisutne. Nakon toga je usledilo osveženje u restoranu „Kapetan Barni“ i slasni zalogaji ketering firme „Trpeza“.
Posebnu zahvalnost organizatori duguju našim prijateljima Udruženja, JKP „Informatika“ , firmi „geosystem AB&CO“, rasadniku „Vasić“ , graversko pečatorezačkoj radnji „Zavrtanik“, firmi „Pay Spot“, agenciji „Klaris plus“, kurirskoj službi „Bex“, „dm- drogerie markt-u“ i ženama iz „Etno kutka“ Kačarevo.
Stručnu pomoć pri realizaciji projekta nesebično su pružile arhitekte Daliborka Stojaković i Lena Madzarević.
Zato zaigrajmo se svi zajedno na novom igralištu!
Tekst: dipl. ekolog Vanja Petković
Fotografije: Darko Dozet

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com