Wed01202021

Poslednja izmena:11:46:36 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Ateljeu vina Šapat, zaista posebnom mestu, Kapija uspeha PKV

Ateljeu vina Šapat, zaista posebnom mestu, Kapija uspeha PKV

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

„Atelje Vina Šapat“ dobitnik je najvišeg priznanja Privredne komore Vojvodine za sveobuhvatnu turističku ponudu u 2017. godini. Za gastronomsko-vinsko-umetnički kompleks iz Novog Slankamena, lociran na samoj obali Dunava sa nestvarnim pogledom na reku i vojvođansku ravnicu, ovo je drugi put da osvaja prestižnu nagradu „Kapija uspeha“, najvišeg priznanja za kvalitet usluga. Prvi put je to bilo u martu 2015. godine na svečanosti dodele priznanja za 2014. godinu u hotelu „Premier Aqua“ u Vrdniku.

Zahvaljujući se ovoj prestižnoj instituciji u ime dobitnika, vlasnik „Ateljea vina Šapat“, gospodin Miodrag Kostić, nije krio zadovoljstvo dobijenim priznanjem koje je namenio čitavom svom mlađanom timu saradnika, na čelu sa njegovom ćerkom Tijanom, nogoveštavajući da će mladost „Ateljeu“ doneti novu energiju i novi boljitak.
- Zahvaljujem divnoj PKV i onima koji je predstavljaju što su prepoznali jedan ogroman trud, energiju, potencijale i ukupan doprinos svih nagrađenih i počastvovanih razvoju turističko-ugostiteljskog sektora u našoj lepoj i dobroj Vojvodini - izjavio je Kostić.
Vinogradi Vinarije Šapat prostiru se na površini od 10 hektara na obroncima Fruške gore podeljeni na dve strane - severnu, gde blizina Dunava povoljno utiče na rast belih vrsta grožđa i južnu, okrenutu ka Sremu, pogodnu za uzgoj crvenih sorti. Vina se proizvode od najkvalitetnijeg grožđa, uz pomoć najsavremenije enološke tehnologije i opreme. Tokom procesa proizvodnje, vodi se briga o očuvanju pojedinih tradicionalnih metoda, uz odgovarajuće odležavanje u drvenim sudovima, izrađenim od francuskog i pretežno srpskog hrasta.
Vinarija Šapat ima razgranatu distributivnu mrežu u zemlji, a vino izvoze u Rusiju i Francusku. Od sorti su prisutni: Šardone, Sovinjon, Muskat žuti, Mirisavi Traminac, Merlo, Kaberne Sovinjon i još po koja začinska sorta.
U okviru Vinarije, nalazi se restoran koji je poznat po usluzi visokokvalitetne kuhinje i izvanrednih vina, i prelepog ambijenta, idealnog za organizovanje privatnih i korporativnih dešavanja.
Dva apartmana i četiri šarmantne sobe, još jedan su od delova ovog hedonističkog koncepta, rezervisan za one posetioce koji u restoranu organizuju korporativna ili privatna dešavanja, kako bi se zadržala jedna od njihovih najekskluzivnijih karakteristika - potpuna privatnost u nenarušenom miru prirode i vinograda.
Jedinstvena lokacija i pozicija čitavog koncepta, nesvakidašnji ambijent i pristup gostima, usluga na zavidnom nivou i objedinjujuća vinska priča, razlog su što klijenti i sa najvišim zahtevima prepoznaju Atelje vina Šapat kao idealno i zaista posebno mesto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar