Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Studijska poseta nemačkih novinara Srbiji

Studijska poseta nemačkih novinara Srbiji

  • PDF

Turistička organizacija Srbije (TOS), uz podršku lokalne turističke organizacije Čačka organizuje studijsku posetu za grupu nemačkih novinara pod nazivom „Avantura zvana Srbija: Idemo!“ u periodu od 06. - 10. juna.

U cilju promocije turističkih potencijala Srbije kao atraktivne turističke destinacije, novinari će se upoznati sa ponudom aktivnog odmora u prirodi poput vožnje biciklom kroz Ovčarsko kablarsku klisuru, kajakom na reci Uvac, a takođe će se oprobati i u planinarenju do vidikovca Molitva kao i pešačenju sa vrha Beljanice do vodopada Veliki Buk.
Novinari će imati priliku da se upoznaju i sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem Srbije i posetiti manastir Nikolje, prirodnim bogatstvima naše zemlje, ploviće Zapadnom Moravom a imaće priliku da se upoznaju i sa tradicionalnom gastronomijom, okusiće na Zlatiboru „Planinski doručak“ (www.planinskidorucak.rrazlatibor.rs).
Prema statističkim podacima u 2017. godini Srbiju je posetilo oko 78.000 nemačkih turista, što predstavlja rast od 22%, a ovom broju se dodaje još oko 23.000 nemačkih turista koji su Srbiju upoznali plovidbom duž Dunava. Tendencija rasta je nastavljena i u prvih 4 meseca 2018. godine gde je zabeležen porast za 7% u odnosu na isti period prošle godine.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com