Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Investiciona konferencija u Novom Bečeju u cilju ekonomskog unapređenja

Investiciona konferencija u Novom Bečeju u cilju ekonomskog unapređenja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Opština Novi Bečej organizuje Investicionu konferenciju „INVESTCO-NB“, u petak, 15. juna 2018. godine u prizemlju Doma kulture u Novom Bečeju sa početkom u 12.00 časova, u okviru manifestacije „230 godina od dobijanja statusa varoši novobečejske“. Tim povodom, u Privrednoj komori Vojvodine zamenik predsednika Opštine Novi Bečej i koordinator investicione konferencije Branko Svilengaćin i predsednik Organizacionog odbora manifestacije Matija Kovač, najavili su predstojeću konferenciju i objasnili značaj njenog održavanja.

- Investiciona konferencija u Novom Bečeju ima jednu jasnu poruku, a to je da skrene pažnja šire javnosti na našu varoš. Želimo da pokažemo šta mi to možemo da ponudimo privrednim društvima, subjektima, investitorima, privrednicima koji žele da svoje tehnologije, znanje i kapital ulože kod nas. Želimo da pokažemo šta smo u prethodne dve godine uradili, kakve smo iskorake napravili - istakao je Svilengaćin.
Dodao je da će Opština Novi Bečej biti proaktivan partner svakom onom koji bude bio zainteresovan da uloži u Novi Bečej, da već postoje tri zainteresovana domaća investitora, od kojih je jedan već počeo proizvodnju u jednoj od industrijskih zona, a u pitanju je fabrika za proizvodnju ulja od bundevinog semena.
Cilj Investicione konferencije je unapređenje ekonomije Opštine Novi Bečej, privlačenjem novih investitora i obezbeđivanjem novih radnih mesta za mlade, a samim tim i poboljšanje životnog standarda svih građana. Tim povodom, 15. juna biće predstavljeni svi resursi i potencijali novobečejske opštine. Matija Kovač istakao je da u Opštini postoje tri industrijske zone - „Istok“ Novi Bečej površine 33 hektara, gde je izgrađena instalacija jake struje, gasa, vodovod i putna mreža, Jug“ Novo Miloševo površine 51 hektara opremljena kanalizacijom, kolektorom otpadnih voda, strujom, vodom, putnom mrežom, gasim optičkim kablovima i „Izlaz“ Novi Bečej površine 198 hektara, koja je povezana sa putem Novi Bečej-Novi Sad i Novi Bečej-Zrenjanin, a u neposrednoj je blizini železničke pruge Beograd-Zrenjanin-Novi Bečej-Kikinda-Republika Rumunija. U ponudi je i devet braunfild (brownfield) lokacija.
- To su nekadašnji pogoni koji su proizvodili od tekstila do obuće, zatim pogoni hemijske industrije, tu su i lokaliteti bivše mlekare, starog bioskopa sa upravnom zgradom, dve izuzetne lokacije na Tiskom keju koje nudimo potencijalnim investitorima za komercijalne, turističke smeštajne kapacitete. Znači, jedan širok dijapazon lokaliteta različitih konfiguracija i namena. Puno je mogućnosti u Novom Bečeju, koji je od nedavno na međunarodnom plovnom putu. Opština Novi Bečej radi i na razvoju pristaništa - rekao je Kovač.
Na konferenciji je istaknuto da Opština Novi Bečej, sa 62.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, jedna od najvećih katastarskih opština u Vojvodini.
U okviru konferencije, po iskazanoj želji, biće omogućen i obilazak lokacija u industrijskim zonama u Novom Bečeju i Novom Miloševu.
Dobijanjem povelje, kojom je Novom Bečeju priznat status varoši, omogućen je veliki napredak za ondašnji Novi Bečej i značio je njegov ekonomski razvoj, jer se dobijanjem ovog statusa, sticalo pravo na održavanje vašara, a tada je to bila prava privilegija. Manifestacija „230 godina od dobijanja statusa varoši novobečejske“ biće obeležena i koncertom Vojvođanskog kamernog orkestra pod rukovodstvom dirigenta Mikice Jevtića u amfiteatru na Tiskom keju u Novom Bečeju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com