Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back KULTURA OBELEŽAVANJA Novi Bečej obeležava 230 godina od dobijanja statusa varoši

Novi Bečej obeležava 230 godina od dobijanja statusa varoši

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Opština Novi Bečej u petak, 15. juna 2018. godine, obeležiće na svojevrstan način jubilej - 230 godina od dobijanja povelje kojom je Novom Bečeju priznat status varoši. Priznavanje statusa varoši je bio veliki napredak za ondašnji Novi Bečej i značio je njegov ekonomski razvoj jer se dobijanjem ovog statusa sticalo pravo na održavanje vašara, a tada je to bila prava privilegija.

Obeležavanje ovog značajnog jubileja biće u duhu modernog vremena, tako da će se manifestacija „230 godina od dobijanja statusa varoši novobečejske“ sastojati iz dva segmenta.
Najpre će biti održana investiciona konferencija „INVESTCO - NB“ koja ima za cilj da na jednom mestu okupi sam državni i pokrajinski vrh, kao i značajan broj privrednika spremnih da ulože svoj kapital i pokrenu biznis baš u Novom Bečeju. U okviru investicione konferencije biće predstavljeni svi resursi i potencijali novobečejske opštine, kako u infrastrukturnom, tako i u kulturnom i turističkom smislu, uz prezentovanu starosnu, polnu i obrazovnu strukturu radno neangažovanog stanovništva. Ovom prilikom po iskazanoj želji biće omogućen i obilazak lokacija u industrijskim zonama u Novom Bečeju i Novom Miloševu.
U okviru drugog segmenta programa obeležavanja jubileja u amfiteatru na Tiskom keju u Novom Bečeju biće održan koncert Vojvođanskog kamernog orkestra pod rukovodstvom dirigenta Mikice Jevtića.
Obeležavanje jubileja 230 godina od dobijanja statusa varoši i organizovanje investicione konferencije ima za cilj unapređenje ekonomije opštine Novi Bečej, privlačenjem novih investitora i obezbeđivanjem novih radnih mesta za mlade, a samim tim i poboljšanje životnog standarda svih građana opštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com