Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vojvodina želi još više turista iz Istre i Hrvatske

Vojvodina želi još više turista iz Istre i Hrvatske

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Trodnevna manifestacija Dani Vojvodine u Istri, na kojoj je svoju turističku ponudu predstavilo 10 vojvođanskih gradova i općina, održana je u Puli od 14. do 17. juna.
- Namera nam je još više skratiti i umanjiti tu virtualnu kilometražu između Novog Sada i Pule, Palića i Motovuna, Učke i Fruške gore - imeđu negdašnjega Panonskog mora i Jadrana - poručila je na konferenciji za novinare direktorica Turističke organizacije Vojvodine, Nataša Pavlović.

Ona je novinarima rekla da u Vojvodini poslednjih nekoliko godina raste broj stranih turista, čemu su znatno doprineli i gosti iz Hrvatske, kojih je 10 posto vise u odnosu na prethodnu godinu.
Veruje da Vojvodina svojom bogatom i raznovrsnom turističkom ponudom može privući znatno više gostiju iz Istre i svih ostalih krajeva Hrvatske.
- Cilj nam je i na polju turizma dodatno unaprediti već tradicionalno dobru suradnju Istre i Vojvodine - evropskih regija koje se uzajamno prepoznaju po jedinstvu i skladu različitosti, a zajedno dele ključne evropske vrijednosti - rekla je direktorica Turističke organizacije Vojvodine, Nataša Pavlović.
U vezi sa turističkom razmenom istakla je da je “mnogo više zajedničkog što nas uzajamno privlači nego razlika zbog kojih bismo se trebali brinuti”.
- Ovo je vreme kad treba uživati u životu, a Vojvodina upravo to nudi svojim gostima i spremna je ugostiti ih kad god požele. U Vojvodini ste svi dobrodošli i veseli nas da vam budemo domaćini kao što ste ugostili i vi nas - naglasila je Nataša Pavlović.|
Pozvala je Istrane i sezonske goste u Istri da posete Vojvodinu u bilo koje doba godine jer je turistička ponuda "toliko bogata i raznovrsna da se uvek može napraviti dobar izbor za sve generacije gostiju”.
Dani Vojvodine u Istri su otvoreni u četvrtak, 14. juna, na Trgu Portarata, večernjim koncertom grupe “Vrelo” i ansambla “Panonija”, koji neguju tradicionalnu vojvođansku muzičku tradiciju ali na savremen način.
U petak i subotu su, uz mnoge poslovne sastanke, Vojvođani u Ulici Giardini priredili dvodnevnu degustaciju vojvođanskih vina.
Domaćin i organizator manifestacije u Puli je Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa Vladom Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Prigodno su istaknute i prednosti projekta "Virtualni i kulturni turizam" čiji su organizatori Srbija i Hrvatska.
Projekt je sufinanciran novcem u sklopu Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije od 2014. do 2020. godine, a svrha mu je “razvoj atraktivne, dinamične i konkurentne turističke promocije kako bi se povećala atraktivnost prekograničnih regija”.
Učesnici u tom projektu nameravaju unaprediti prekograničnu turističku ponudu i osigurati bolje upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom.
Turistička organizacija Vojvodine, posle neslužbenih razgovora u Gospodarskoj komori Istarske županije, najavila je, između ostalog, moguću suradnju na području turizma u banjama koji posljednjih godina takođe ima znatan rast.
Izvor: Hina

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com