Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FIMEK uspostavio saradnju sa Poljoprivrednom stanicom Novi Sad

FIMEK uspostavio saradnju sa Poljoprivrednom stanicom Novi Sad

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

U Svečanoj sali Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, 13.06.2018. godine prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta i mr Miloš Marić, direktor Poljoprivredne stanice d.o.o. Novi Sad svečano su potpisali Sporazum o saradnji ove dve ustanove koji ima za cilj unapređenje obrazovnog procesa i naučnog rada, a pre svega unapređenje projektnih aktivnosti.

Sporazumom koji je potpisan obezbeđena je praksa za studente zainteresovane da prodube svoja znanja i steknu praktične veštine iz oblasti poljoprivrede. Studenti, pre svega sa studijskog programa Inženjerski menadžment u agrobiznisu, imaće priliku da praktične veštine steknu radom u Poljoprivrednoj stanici d.o.o. Novi Sad. Sporazumom je predviđena i saradnja i zajedničko učešće na različitim projektima, što predstavlja i primarni cilj potpisanog Sporazuma.
- Nastavljamo tradiciju unapređivanja saradnje, povezivanja i umrežavanja sa svim relevantnim faktorima koji su bitni našem društvu, a koji su bitni i za naš poseban segment, segment visokog obrazovanja, za naš fakultet, za naš univerzitet. Saradnja, povezivanje, razmena iskustava, rad na zajedničkim projektima, školovanje, usavršavanje kadrova, rad naših studenata u realnom sektoru na konkretnim projektima kod vas, sve je to nešto što je dobrobit ne samo za naš fakultet, nego je dobrobit za mlade ljude, a samim tim i za celo društvo u celini - izjavio je prof. dr Dragan Soleša, dekan FIMEK-a prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji.
Mr Miloš Marić, direktor Poljoprivredne stanice pozdravio je sve prisutne i istakao:
- Izuzetno mi je velika čast što će institucija koju predstavljam imati tu čast da sarađuje u budućnosti sa fakultetom kakav je FIMEK, sa jednom naučnom institucijom koja će, kao i njeni studenti, ali i moji zaposleni, ostvariti svoje interese na obostrano zadovoljstvo. Nastupaćemo zajedno u projektima i bićemo na raspolaganju Fakultetu i studentima, što znači da će pored teorijskog znanja, koje sam siguran studenti stiču na ovoj instituciji, moći da taj praktični deo obave sa nama na terenu, da vide kako to što uče zapravo izgleda u praksi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com