Wed07082020

Poslednja izmena:10:37:18 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Međunarodna manifestacija vinskih vitezova u nedelju u Bajmoku

Međunarodna manifestacija vinskih vitezova u nedelju u Bajmoku

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Bajmok sa nestrpljenjem čeka drugu Međunarodnu manifestaciju vinskih vitezova, zakazanu za nedelju, 01.07.2018. godine. Najavljeno je da će manifestaciji prisustvovati osam vinskih redova iz Srbije, četri vinska reda iz Mađarske i dva člana iz Evropskog vinskog viteškog reda.

U okviru manifestacije će biti priređena izložba slika mađarske slikarke Simon M. Veronike, nosioca nagrade (Cserhát-Munkácsy és Holló Laszló dijas KUNST MEISTER festömüvész).
Gosti ovogodišnje manifestaciji su još i poslanik Fremond Arpad, predsednik vinskih vitezova Mađarske, Koczor Kalman i predsednik saveza vinskih viteških redova Srbije, Milisav Viljanac.
U okviru manifestacije će biti ocenjivanje vina i rakije, koje je praktino već završeno, a najbolji vinari dobiće prigodne nagrade.
Neće izostati ni i bajmočki kotlić od svinjskog mesa, a vitešku večeru pratiće degustacija lokalnih vina i dobro druženje uz muzički program
Ipak, ono što će biti vrhunac ovogodišnje Međunarodne viteške manifestacije je osnivanje novog vinskog viteškog reda „Sveti Trifun“ iz Bajmoka, koju će začiniti izbor kraljice manifestacije.
Lane je ta čast pripala Kristini Lukač.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar