Wed07082020

Poslednja izmena:10:37:18 AM

Back HRANA I PIĆE VINO INTERFEST - SLAVA VINA VEĆ 15 GODINA

INTERFEST - SLAVA VINA VEĆ 15 GODINA

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

U tri junska dana na Trgu slobode u Novom Sadu od 14-16.juna 2018. Ispraćen je još jedan Međunarodni festival vina - Interfest. Po mnogo čemu specifičan, ni nakon deceniju i po Interfest ne prestaje da bude jedan od najomiljenijih festivala grada. To dokazuje, pre svega, verna publika koja se, bez obzira na vremenske prilike, uvek iznova raduje dobroj atmosferi i raznolikoj ponudi izlagača.

Ljubitelji vina su ove godine uživali obilazeći štandove preko 120 izlagača, među kojima se moglo razaznati čak 500 vinskih naslova. Veliki odziv naših vinara, kao i vinara iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, ali i izbor izuzetnih portugalskih, španskih i italijanskih vina i drugih vina sveta, pružili su publici mogućnost da zaista svako za sebe pronađe pravi ukus.
Poseban akcenat ove godine bio je na vinima Vojvodine, pa su vinoljupci na 15. Interfestu imali priliku da probaju vina iz malih vinarija koja do sada nisu viđana na ovoj manifestaciji, poput vina iz Riđice vinarija Vrt i Dragić, kao i riđičkog udruženja vinara, zatim vina iz Bačke Palanke i neštinskog vinogorja, kao što su Vinarija Praška i Tri međe i oblak. Upoznali su i vina Vinarije Vojinović iz Begeča, Rudež iz Rumenke, Mrđanin, 45. Paralela i Veritas iz Sremskih Karlovaca, Komazec iz Inđije, podrum vina Zelene doline iz Čerevića i mnoge druge. Naravno, bile su prisutne i već poznate vinarije poput Mačkovog podruma, Vinarije Šijački, Belo brdo, Erdevik, Deurić, ali i najveće - Vinarija Kovačević, Zvonko Bogdan i Čoka.
Nisu izostala na Interfestu ni vina iz uže Srbije. Izuzetnu ponudu i nekoliko nagrađenih vina predstavili su PiK Oplenac iz Topole, Džervin iz Knjaževca, a predstavili su se i vinari iz Lazarevca.
Preko projekta IPA Interreg Danube Central Tour Croatia-Serbia, predstavljena je ponuda vina i tipičnih proizvoda Podunavlja, od vina Erduta, Iloka, Baranje i Osijeka, do naših vina iz Srema i Bačke, ali i slavonski kulen, karovački kuglof, bački sirevi i drugi delikatesi.
Nekoliko kvalitetnih proizvođača rakije, poput Stare Sokolove, Stare pesme, Prune, destilerije Benišek-Veselinović i drugih, ponudile su posetiocima da probaju svoj najbolji izbor voćnih rakija i drugih destilata.
Hrane je i bilo i ovoga puta, predstavili su se But&Co, Friški jazački, BSF tartufi, namazi Patewski, kolači iz već poznate novosadske radionice Krancla. Brižljivi odabir proizvoda koji idu uz vino, doprineli su da posetioci uz male zalogaje, probaju više vina i da se na Trgu Slobode zadrže i opuste uz odličan izbor muzike. Kombinacija tamburice od ansambla Zorule ili velikog taburaškog orkestra iz Rume, uvek zanimljive članice sastava La banda, kamerni orkestar Danube quartet, kao i drugi izvođači po izboru muzičkog urednika festivala Aleksandra Dujina, dali su odličan štimung za dobro zagrejanu i raspoloženu publiku Interfesta. U neko doba zaigrali su i tango.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar