Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Gospojinski Poljo fest - promocija vojvođanske poljoprivrede i razvoja sela

Gospojinski Poljo fest - promocija vojvođanske poljoprivrede i razvoja sela

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Poljoprivredna manifestacija „Gospojinski Poljo-fest“, glavna podmanifestacija „Velikogospojinskih dana“, po šesti put održaće se od 24. do 26. avgusta 2018. godine u Novom Bečeju, najavljeno je u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u organizaciji Opštine Novi Bečej, a uz podršku Pokrajinske vlade, PKV i sponzora.
Predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da Komora, kao mesto okupljanja privrednika i privrednih zbivanja, pruža punu podršku manifestacijama kao što je „Poljo-fest“, jer se njima unapređuje razvoj poljoprivrede.

Svečano otvaranje „Poljo-festa“ biće u petak, 24. avgusta 2018. godine u 15.00 časova u okviru kojeg će se održati panel diskusija na temu „Mladi poljoprivrednici - najveća šansa srpskog agrara“, koja je, prema rečima člana Organizacionog odbora manifestacije Matije Kovača, sada najaktuelnija tema kojoj mora biti posvećena posebna pažnja.
- Nastavljamo sa takmičenjem u veštini upravljanja traktorom, koja je počela prošle godine, a novina je prezentacija poljoprivredne mehanizacije u radu, koju smo dogovorili sa najvećim distributerima mehanizacije - obavestio je Kovač i dodao da se nada da će ovo prerasti u tradicionalno dešavanje na „Poljo-festu“, što bi predstavljalo komparativnu prednost manifestacije.
Drugi dan „Poljo-festa“ biće posvećen stočarima u okviru kojeg je planirana izložba krupne, sitne stoke i sitnih životinja, kao i stručno predavanje Poljoprivredne stručne službe „Zrenjanin“ o aktuelnim temama u vezi sa stočarskom proizvodnjom.
U nedelju, trećeg dana manifestacije, tradicionalno se održava uprezanje paradnih konja u zaprege, a kao novitet, u saradnji sa zlatnim sponzorom manifestacije, kompanije „Agroteh“ iz Trešnjevca, održaće se takmičenje u jahanju mehaničkog bika u okviru kojeg će pobednik osvojiti dvobrazni plug.
Za najmlađe posetioce, predviđen je program tokom sva tri dana „Poljo-festa“ u okviru kojeg će biti organizovano rekreativno jahanje konja.
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević zaključio je da je „Poljo-fest“ prava prilika da se promoviše poljoprivreda u Vojvodini i da se istovremeno promoviše razvoj sela.
- Verujem da je održavanje ovakvih i sličnih manifestacija jedan od načina da se doprinese upravo ovim zajedničkim ciljevima, i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i lokalne samouprave - rekao je pokrajinski sekretar.
Dodao je da je održavanje „Poljo-festa“ u interesu celokupne poljoprivrede AP Vojvodine, jer svake godine raste broj posetilaca, ali i broj izlagača.
- Pored Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, PKV, ovu manifestaciju podržavaju i Zadružni savez Vojvodine, Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede, Razvojni fond Vojvodine, Garancijski fond Vojvodine i svi sa svojim linijama podrške ka proizvodnji, to jest poljoprivrednim proizvođačima. Upravo pogodnosti koje nude pokrajinske institucije, biće između ostalog, predstavljene i u okviru 'Poljo-festa' i to je prilika za poljoprivrednike da se upoznaju, ali i da na najbolji mogući način iskoriste ove pogodnosti, koje nudi pokrajinska administracija - naglasio je Radojević.
Predstavnik zlatnog sponzora, direktor prodaje kompanije „Agroteh“ Dejan Zorić najavio je da će na „Poljo-festu“ biti prisutan i stručni kadar kompanije, koji će zainteresovanim posetiocima pomoći u odabiru poljoprivrednih mašina.
Organizatori „Poljo-festa“ zahvalili su se medijima na podršci u promociji ove manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com