Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA Sabor frulaša Oj Moravo u Prislonici za vikend

Sabor frulaša Oj Moravo u Prislonici za vikend

  • PDF

Savet Sabora frulaša Srbije „Oj Moravo“ na prvoj sednici jednoglasno je usvojio program ovogodišnjeg 31. Sabora koji će biti održan 21. i 22.jula u Prislonici.
Domaćin manifestacije biće Slavica Đukić Dejanović, ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku.
Starešina Sabora je Bora Dugić, a umetnički direktor etnomuzikolog Svetlana Azanjac. Sabor će posetiti ambasador Kine u Srbiji Li Mančang. Gost - domaćin Sabora biće opština Rača.

U okviru izdavačke delatnosti manifestacije biće objavljeni zbornik eseja Miodraga Azanjca pod nazivom Srpska umetnost flaute, frula - flauta od iskona i tradicionalno list Frula.
I ove, kao i prethodnih godina program Sabora je veoma bogat i kvalitetan. Predsaborske aktivnosti su počele u aprilu. Programom su predviđene brojne izložbe, radionice, monodrama o kralju Petru II Karađorđeviću „Kraljev put“, besede pod Vujnom, takmičenje u pripremanju starih jela. Sabor će otvoriti Vujanska dobrodošlica u subotu, 21.jula, u 14 časova polaganjem venaca na spomen ploču osnivača Sabora i podizanjem saborske zastave i zastave Republike Srbije.
Predtakmičenja za 31. Sabor frulaša održana du u Osanici kod Žagubice, Boljevcu, Rači, Vranjskoj Banji, Igrošu kod Brusa i Iđošu kod Kikinde. Učesnici će se nadmetati u nekoliko kategorija.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com