Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back KULTURA MUZIKA OPENS tango radionice u petak u saletli u Dunavskom parku

OPENS tango radionice u petak u saletli u Dunavskom parku

  • PDF

Omladinski klub OPENS zajedno sa Udruženjem „Todo tango“, u petak, 20. jula, organizuje radionicu o tangu i plesu u Novosadskom Dunavskom parku. Mesto održavanja je tamošnja, uvek atraktivna - saletla.

Radionica će se sastojati iz dve celine. Prvi deo će činiti interaktivni razgovor sa temom kako sve funkcioniše društvena komunikacija, neki njeni vidovi i komunikacija uz muziku kao posredni medij. Takođe će se razgovarati o važnosti komunikaciji bez reči (mimika, postura i gestikulacija i sl.).
Drugi deo će činiti praktično isprobavanje neverbalne komunikacije sa osobom, ali i u grupi uz tango muziku. Upoznavanje sa plesnim „ bontonom“ i njegova primena i funkcija nekada i sada. Komunikacija pomoću plesa.
Radionica traje od 21 do 23 sata i besplatna je za sve mlade ljude.
Vise o radionici i samom klubu, možete pronaći i na FB stranici: (https://www.facebook.com/events/250267408894928/).
Udruženje „Todo Tango“ osnovano je pre 11 godina u Novom Sadu, tokom kojih širi kulturu ovoga plesa i prelepe tango muzike na prostoru daleko od zemlje - Argentine, gde je rođena krajem XIX i početka XX veka. Novosadska publika iz godine u godinu postaje sve brojniji fan strastvenih ritmove tango muzike, koju prožimaju sva osećanja - i razočaranje, i bol, i ljubav, i čežnja, i ljubomora.
Udruženje „Todo Tango“ je organizator sve prestižnijeg Međunarodnog festivala, „Novi Sad tango grad“, koji će u avgustu ove godine obeležiti mali jubilej - petu godinu trajanja najstrastvenijeg plesa na svetu - Todo tanga na našim prostorima.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com