Tue04162024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back TURIZAM HOTELI Hotel Premier Aqua i EK Vrdnička kula simboli Vrdnika i Fruške gore

Hotel Premier Aqua i EK Vrdnička kula simboli Vrdnika i Fruške gore

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Otvaranje luksuznog hotela Premier Aqua***** 2012. godine imalo je višestruki značaj za banjsko mesto Vrdnik: obogatilo je do tada skromnu turističku ponudu ovog kraja ponudivši ne samo vrhunsku hotelsku uslugu sa odgovarajućim smeštajnim jedinicama, vrhunskim restoranom, aperitiv barovima, konferencijskom/banket salom, manjim salama za sastanke, Bussines Clubom, VIP salonom, terasom, wellness&spa centrom, već i „Aqua Medica” centrom (medical/wellness&spa centar sa saunama i fitness salom), otvorenim i zatvorenim bazenom, Rent-a-Car servisom u okviru hotela, perionicom i VIP garažama, već je pokazalo šta je sve moguće uraditi ako za to postoje prirodni uslovi.

A Vrdnik, fruškogorsko mesto između Beograda i Novog Sada, osim prirodnih uslova, lekovite termalnih voda, okružen šumama Nacionalnog parka „Fruška gora“, ima i prirodne i kulturne i istorijske razloge za razvoj vrhunskog turizma. Gospodin Milinko Cicmil, kreator celokupnog koncepta, vlasnik „Promont Group“ samo dve godine kasnije učinio je za Vrdnik i ceo ovaj kraj još jedan važan korak i počeo izgradnju Etno kompleksa „Vrdnička kula“. Podizanje restorana nacionalne kuhinje i deset živopisnih brvnara, planinskih kućica u fruškogorskom stilu, bile su prva etapa ovog projekta. Potom su izgrađeni etno hotel „Vrdnička kula“ sa wellness/spa sadržajima, malim fitnes centrom, salom za korporacijske susrete i proslave kapaciteta 500 mesta, zatim dečje igralište, crkvica, staze za šetnju i poligoni za sport i rekreaciju. Uređen je i put koji vodi do Vrdničke kule iz XIV veka, simbol Vrdnika. Direktorica hotela Premier Aqua i Etno kompleksa Vrdnička kula, gospođa Jelena Radivojević, kaže da je EK Vrdnička kula postalo kultno za razne proslave, susrete, velika porodična slavlja i druženja. Naglašava da celokupnom ambijentu doprinosi blizina NP „Fruška gora“, a prednost smatra sam položaj, odnosno blizina dva velika grada, od kojih je kompleks udaljen na pola sata i sat lagane vožnje. Osim velikog broja individualnih i grupnih dolazaka domaćih gostiju, EK „Vrdničku kulu“ prepoznali su i strani gosti.
- Nedavno su nas posetile nekoliko grupa kineskih turista. Bili su oduševljeni onim što su ovde zatekli. Ponosni smo na činjenicu da svi koji jednom dođu ovde obavezno dolaze ponovo. Imamo i tzv. „verne posetioce“. Kako bi boravak učinili interesantnijim organizovali smo i dve manifestacije: sredinom juna ugostili smo najbolju svetsku BBQ organizaciju iz Amerike KCBS, šest velemajstora, koji su demonstrirali svoju kulinarsku veštinu i pravi ukus barbecue; krajem meseca Festival fruškogorskih vina i Festival vina i kulinarstva (učesnici aktivi žena iz Vojvodine) i to u vreme održavanja XVI Vidovdanski sabor u Vrdniku. EK „Vrdnička kula“ je poput nekog malog grada. Ponuda je raznolika i za svakog ima po nešto. Hotel „Premier Aqua“ se profilisao u aqua medical smeru, postao je poznat po termalnoj vodi, njenim lekovitim svojstvima, delotvornim terapijama... EK „Vrdnička kula“ biraju porodice za opuštanje. U blizini se nalazi adrenalin park otvoren prošle godine. Ovih dana pušten je i zip-line, najduži na Balkanu - objašnjava gospođa Radivojević, dodajući da dobroj atmosferi tokom večernjih časova četvrtkom, petkom i subotom, dodatno doprinosi izvrsni tamburaški orkestar.
Direktorica je obavestila da je počela izgradnja novog objekta u EK „Vrdnička kula“, čije je otvaranje najavljeno za leto 2019. Raspolagaće sa 200 smeštajnih jedinica i ponudom sasvim specifičnom na našem tržištu. Radi se o otvorenim termama, jedinstvenim spa sadržajem koji će postaviti nove standarde u hotelijerstvu Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com