Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Svečanost u Merkuru povodom početka stvaranja novog turističkog kompleksa

Svečanost u Merkuru povodom početka stvaranja novog turističkog kompleksa

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Iako se smatra da su još davnih vremena Rimski legionari otkrili blagodeti mineralne vode Vrnjačke Banje, u ovom gradu se tokom 2018. godine obležava 150 godina od početka organizovanog turizma. Za Banju se može reći takođe i da je kraljica manifestacija, koje se, pogotovo u godini jubileja, nižu jedna za drugom, ali i događaja bitnih za njenu budućnost.

Tako je u ponedeljak, 16. jula, u Vrnjačkoj Banji predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, postavio kamen temeljac za novi objekat Specijalne bolnice „Merkur“. Ovaj veliki trenutak za „Merkur“, ali i Vrnjačku Banju, obeležio je početak stvaranja novog turističkog kompleksa kakav još ne postoji u banji. Podrška od strane državnih institucija i prisustvo predsednika Vučića, ukazuju na značaj ovog projekta i za državu Srbiju.
„Merkur“ je u prethodnoj deceniji uložio značajna sopstvena sredstva u modernizaciju opreme, postojećih i  izgradnju novih objekata. Vizija daljeg razvoja ove ustanove bazira se na liderskoj poziciji ne samo u zemlji, već i u regionu. Da bi se to realizovalo bilo je neophodno da se izgradi objekat za pružanje usluga zdravstvenog turizma najvišeg nivoa i kvaliteta, kako za domaćeg tako i za inostranog, visoko platežnog i zahtevnog gosta.
Ukupan smeštajni kapacitet objekta MERKUR PALACE biće luksuznih 58 soba i apartmana. Ukupna površina objekta biće 6.500m2. Dodatni sadržaji uključiće wellness i Spa centar (koji će se prostirati na 1.000 m2 sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima), fitness centar,  estetsku medicinu, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama, sa svim pratećim sadržajima jednog savremenog spa i medicinskog centra. Investicija izgradnje objekta MERKUR PALACE je vredna oko 8,4 miliona eura i finansiraće se delom iz sopstvenih sredstava, a delom  iz kreditnih sredstava,  za šta postoje ekonomska opravdanost  i neophodne saglasnosti, tako da će poslovanje ustanove funkcionisati nesmetano.
Prve subote jula 2018. u Vrnjačkoj Banji je gostovala emisija „Žikina Šarenica“ i uživo emitovala program iz centralnog parka. Veliki broj građana i gostiju u periodu od 8:30-11:30h, okupio se ispred zgrade Termomineralnog kupatila kako bi pratio ovaj događaj i uživao u zanimljivom programu. Nezaobilazna je i ovoga puta bila prezentacija ponude i usluga SB„Merkur“.
Direktor SB, dr sci med Dejan Stanojević, bio je gost u emisiji i ovom prilikom predstavio „Merkur“ kao brend koji objedinjuje sve ono što banjska usluga jeste - primenu mineralnih voda u svrhu zdravlja kroz tradicionalne usluge Merkurove balneologije, u kombinaciji sa savremenom medicinom i preventivnim wellness i spa sadržajima.
Zdravstveni i Spa centar kao nosilac banjske usluge, koji je ove godine zakoračio u prvu godinu osme decenije postojanja, svim posetiocima i gostima Vrnjačke Banje omogućava da osete pravu banjsku uslugu na moderan način u okviru „Termi Merkur“, kreirane kako bi zadovoljile najraznovrsnije potrebe modernog banjskog gosta, objedinjujući tri segmenta usluga: Medicina, Welbeing i Estetika.
Na različitim punktovima u parku na atraktivan način prezentovane su usluge „Merkura“ kao zdravstvenog centra sa timom od 40 lekara, pa su svi prisutni imali mogućnost da izmere pritisaki dobiju savete lekara. Svi okupljeni u banjskom parku imali su priliku da na jednom mestu probaju vodu sa četiri banjska izvora Topla voda, Slatina, Snežnik i Jezero, koje čine osnov postojanja banjskog turizma.
Sistem za rentiranje bicikli, kao najnoviji segment Merkurovih rekreativnih programa, promovisan je tokom emisije. Bicikle koje su odskora dostupne svim građanima i gostima Vrnjačke Banje, po parku tokom emisije vozili su mladi košarkaši koji su u Vrnjačkoj Banji boravili u okviru internacionalnog kampa IBC.

Bojana Beljić, PR


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com