Tue04162024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Uspešni poslovni susreti turističke privrede Vojvodine i bugarskih turoperatora

Uspešni poslovni susreti turističke privrede Vojvodine i bugarskih turoperatora

  • PDF

Poslovni forum turističke privrede Vojvodine sa turoperatorima iz Bugarske, u organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV), uz podršku Ambasade Republike Srbije u Bugarskoj i ABTTA – Nacionalnog udruženja turističkih agencija Bugarske, održan je nedavno u Sofiji, u Ambasadi Republike Srbije u Bugarskoj.

Tom prilikom, učestvovalo je 40 predstavnika turističke privrede, a vojvođansku privrednu delegaciju predvodile su Bojana Miljuš, zamenik generalnog sekretara PKV i Dragica Samardžić, viši saradnik u Udruženju usluga PKV. Poslovne susrete otvorili su prvi sekretar Ambasade Republike Srbije Dejan Kostić, direktor ABTTA Bajko Bajkov i zamenik generalnog sekretara PKV Bojana Miljuš, koja je naglasila značaj unapređenja postojeće saradnje Vojvodine i Bugarske.
- Republika Srbija, a posebno Vojvodina uvek su imale dobru poslovnu saradnju sa Republikom Bugarskom u svim oblastima privrede, koja je u poslednje vreme podignuta na još viši nivo. Analizirajući statističke podatke RZS za 2017. godinu, uočili smo da se u odnosu na 2016. godinu, beleži značajan porast broja bugarskih turista, koji posećuju Vojvodinu i po broju dolazaka, za oko  11 odsto,  i po broju noćenja za oko šest odsto. Ovaj poslovni susret, organizovali smo sa ciljem da ovu saradnju pospešimo i povećamo turistički promet - istakla je Miljuš.
Nakon plenarnog dela, na kojem je bila prezentovana turistička ponuda Vojvodine, održani su i bilateralni susreti, u kojem su, sa vojvođanske strane, učestvovali: Turistička organizacija Vojvodine, Hotel „Premier Akva“ i Etno naselje „Vrdnička kula“ Vrdnik, Hotel „Prezident“ Novi Sad,  Hotel „Prezident Premier“ Sremski Karlovci, Vila „Prezident“ Sremski Karlovci, Hotel „Garson luks“ Novi Sad,  Hotel „Novi Sad“ Novi Sad, Hotel rezort „Relaks“ Kovačica, Pansion „Ana“ Senta, TO Opštine Sremska Mitrovica, Etno restoran „Tošina kuća“ Jarak, JP za upravljanje pristaništem i marinom „Marina“ Apatin, Turistička agencija „Megalos“ Novi Sad, Turistička agencija „Kompas-turizam i putovanja“ Novi Sad.
- Broj prisutnih privrednika sa obe strane, govori u prilog tome da postoji veliko interesovanje za saradnju. Nakon održanih bilateralnih susreta, privrednici su nam preneli da su izuzetno zadovoljni kontaktima koje su ostvarili i da već imaju upite za dostavljanje ponuda za usluge koje pružaju - rekla je Bojana Miljuš.
Obraćajući se prisutnima, Bajko Bajkov rekao je da bugarske turističke agencije imaju dobru poslovnu saradnju sa kolegama iz Vojvodine, ali da su na ovom Forumu, kako kaže, saznali za brojne lokalitete kojima će svakako proširiti ponudu turističkih aranžmana za Vojvodinu i promovisati ih kroz balkanske ture na najvećim svetskim sajmovima za turizam.
Veliko interesovanje za saradnju sa vojvođanskim privrednicima iskazale su turističke agencije iz Bugarske, tako da su skupu prisustvovale: „Bohemia“ Sofija, „Mondel Travel“ Sofija, „Elfi turs“ Sofija, „Ivaniko turs“ Sofija, „Koraci turs“ Sofija, „Alfaturs“ Sofija, „Travelmania“ Sofija, „Kalini“ Sofija i „Mistral travel“ Sofija, „Internacional travel“ Sofija, „Es di aj travel“ Sofija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com