Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Prva nagrada za GTO Kragujevac na Sajmu u Rudnom

Prva nagrada za GTO Kragujevac na Sajmu u Rudnom

  • PDF

Uprkos jakoj kiši koja je povremeno padala, u selu Rudno na istoimenoj visoravni, oko sto kilometara od Kraljeva, u petak, 27. jula, održan je drugi po redu dvodnevni „Sajam seoskog turizma“ koji je okupio turističke organizacije iz drugih gradova i opština i seoska turistička domaćinstva i odmarališta sa Golije.

Gotovo svi izlagači su prvobitnu postavku, kod mnogih urađenu kao malo etno domaćinstvo tj. etno sobu morali da promene i da se prilagode novonastaloj situaciji pošto je zbog jakog nevremena prvobitna postavka brojnih izlagača, između ostalog i pobednička, kragujevačka, bukvalno uništena u jednom trenutku. Ipak, svi turistički radnici, naviknuti da brzo reaguju i prepakuju štandove, formirali su novu postavku na asfaltiranoj platformi i spremno dočekali brojne posetioce i predstavnike medija.
Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ je dobila prvu nagradu na ovom sajmu za ukupnu najbolju promociju, kao najbolja turistička organizacija. Tome su umnogome doprineli brojni predmeti narodne radinosti, i šumadijski specijaliteti koje je pripremila Milanka Glišić, dugogodišnja saradnica turističke organizacije Kragujevca.
Drugu nagradu dobila je Turistička organizacija Leskovca za izvanrednu postavku kolege Igora Banjca, a treća je otišla u ruke predstavnika Gornjeg Milanovca. Za sve nas, ovo je podsticaj da radimo bolje u narednom periodu i unapredimo kvalitet usluge u seoskim domaćinstvima.
Glavni cilj ove manifestacije je promocija turističkih potencijala Srbije, ali i kraljevačkog kraja, pre svega seoskog turizma koji poslednjih godina beleži trend ubrzanog razvoja. Osim brojnih prezentacija, u sklopu sajma održana su i stručna predavanja i panel diskusije, uz neizostavni bogat kulturno-umetnički program.
Učesnici i posetioci sajma bili su u prilici i da se na rudnjanskoj visoravni bolje upoznaju sa ovdašnjim etno domaćinstvom „Šekler“, pansionom „Nebo“ i vilom „Selena“. Ova domaćinstva tradicionalno nude udoban smeštaj po pristupačnim cenama, što uz domaće gastronomske specijalitete, čist i nezagađen vazduh, gostima omogućava nezaboravan boravak u pravoj vazdušnoj oazi.

Pripremio: GTO „ Kragujevac“
Foto: Goran Šljivić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com