Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back KULTURA MUZIKA SPEKTAKL U NAJAVI: ARGENTINSKI TANGO NA VOJVOĐANSKI NAČIN

SPEKTAKL U NAJAVI: ARGENTINSKI TANGO NA VOJVOĐANSKI NAČIN

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Portal TopSrbija.com, tradicionalni medijski partner Udruženja „Todo tango“,  ima veliko zadovoljstvo da vas pozove na koncert „Tamburica tango“, koji će se održati u okviru predstojećeg, petog Međunarodnog festivala „Novi Sad - Tango grad“. Koncert će se održati u subotu 25. avgusta u novosadskoj Sinagogi, sa početkom u 19 časova.
Na koncertu će zajedno nastupiti Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine, kojim rukovodi koncertmajstor Dubravko Isakov i Beltango kvintet iz Beograda, predvođen profesorom Aleksandrom Nikolićem, jedinim koncertnim bandoneonistom u Srbiji i jednim od najpriznatijih u svetu tango muzike.

Specijalni gost na koncertu biće mr Ljubinko Lazić, solo kontrabasista Beogradske filharmonije i nekadašnji član Beltango kvinteta, inače muzičar koji je svojevremeno dobio zvanje prvog diplomiranog umetnika na tamburi u Srbiji.
Biće to jedinstvena prilika da ljubitelji tamburaške i tradicionalne tango muzike  zajedno uživaju u najpoznatijim delima čuvenih tango kompozitora, uz nesvakidašnji spoj argentinske i vojvođanske muzičke tradicije, u izvođenju muzčara svetske klase.
Kako je tango muzika neodvojiva od plesa, na koncertu će nastupiti Ana Nauparac Despotović i Dejan Lukić, osnivači udruženja „Todo tango“ koji predstavljaju novi talas igrača argentinskog tanga u Evropi, a ujedno i pionire u širenju kulture tango plesa u Vojvodini, prvenstveno u Novom Sadu.
Peti međunarodni festival „Novi Sad - Tango grad“, koji će se održati od 23 do 26. avgusta, na nekoliko lokacija u Novom Sadu, osim koncerta, sadrži i naučno predavanje, projekciju dokumentarnih filmova, tango seminar, plesne večeri i druge sadržaje namenjene ne samo plesačima već i svim ljubiteljima tango muzike i plesa, ali i argentinske kulture uopšte.  
Festival se održava u saradnji s Galerijom matice Srpske i Jevrejskom opštinom Novi Sad, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Pokrajinskog sekretraijata za privredu i turizam, Uprave za kulturu Grada Novog Sada, sponzora i prijatelja.
Ulaznice mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Gigstix-a kao i u Sinagogi na dan koncerta.
Možete i da linkujete stranicu za karte: http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/11-festivali/2347-festival-novi-sad-tango-grad-25082018-novi-sad-sinagoga.

UDRUŽENJE TODO TANGO
Veselina Masleše 38A/11, Novi Sad
E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Website: www.todotango-ns.com

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com