Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back KULTURA MUZIKA Lajko Feliks otvara Novosadsko muzičko leto

Lajko Feliks otvara Novosadsko muzičko leto

  • PDF

Koncertom jedinstvenog violiniste Lajka FELIKSA u utorak, 14. avgusta, u Sinagogi, sa početkom u 21,00 časova, biće otvorena ova tradicionalna manifestacija u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.
Kada izađe na scenu i zasvira, ovaj umetnik je sposoban da učini nemoguće. Njegovo sviranje oduševljava publiku u Tokiju, Berlinu, Bratislavi, Pragu, Budimpešti, Veneciji, Edinburgu, Londonu, Frankfurtu, Njujorku…Njegova muzika izmiče svakom kalupu i granici, prihvatajući neobjašnjivo, jer kako sam objašnjava ona se zasniva na bogatstvu zvuka njegovog instrumenta.

Lajko Feliks je svirao s velikim brojem različitih muzičara i ansambala. Ovaj put će se Novosađanima  predstaviti u duu s vrhunskim mađarskim gitaristom Atilom Šido.
Nakon otvaranja, publiku očekuju još tri potpuno različita, ali podjednako vredna i atraktivna programa.
Tako, dva dana nakon otvaranja, u četvrtak 16. avgusta nastupiće grupa OĐILA, prepoznatljiva po izvođenju romske muzike po ugledu na tradiciju teatra „Romen" iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova Cigani lete u nebo i Moja slatka umiljata zver.
Nedelja, 19. avgust je rezervisana za KRALJA ČAČKA, slikara, pesnika i kantautora, prema mišljenju mnogih „srpskog Toma Vejtsa“, koji izvodi „mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena“.
Prvi album - Zemlja snova, objavio je 2016. godine, a krajem leta ove godine Kralj Čačka će objaviti svoj drugi studijski album pod nazivom „Spusti svetlost na put“.
Novosadsko muzičko leto će u utorak, 21. avgusta zatvoriti BISERA VELETANLIĆ i VASIL HADŽIMANOV BAND. Ova umetnica je jedno od najvećih imena bivše jugoslovenske scene. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veći broj nezaboravnih melodija koje ćemo slušati i na najavljenom koncertu.
Svi programi će se održati u Sinagogi, sa početkom u 21,00 časova.
Prodaja ulaznica: u prostorijama MONS-a (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge.
On-line rezervacije i kupovina karata: www.muzickaomladina.org
Cena ulaznica za sve programe iznosi 700,00 dinara osim za koncert Bisere Veletanlić i Vasil Hažimanov benda, koja košta 1.000,00 dinara.
Više o svim programima na našem sajtu: www.muzickaomladina.org.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com