Fri06052020

Poslednja izmena:10:20:30 AM

Back HRANA I PIĆE HRANA L I S I Č A R K A ZADOVOLJNA UČINJENIM U PRVOJ GODINI RADA

L I S I Č A R K A ZADOVOLJNA UČINJENIM U PRVOJ GODINI RADA

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

Gljivarsko društvo „Lisičarka“ iz Sremske Mitrovice, održalo je u nedelju, 12. avgusta 2018. godine svoju prvu godišnju skupštinu.
Za samo godinu dana marljivog rada Društvo je prebolelo dečije bolesti i stalo uz rame velikom broju starih i afirmisanih društava iz Srbije, uspostavilo veze sa gljivarskim savezima i udruženjima gljivara iz susednih zemalja, okupilo impozantan broj mladih, ali vrlo obrazovanih članova, spremnih da aktivno učestvuju u radu Društva i nadasve da brzo uče i tako naoružani znanjem, uđu u čarobni svet gljiva.

U tome im nesebično pomažu i nekoliko iskusnih i afirmisanih gljivara iz Sremske Mitrovice.
U radu skupštine učestvovali su kao gosti predstavnici Gljivarskog društva iz Novog Sada i slučajni gost i prijatelj, Kinez iz Hong Konga.
Iz izveštaja o radu za proteklu godinu i programa rada za narednu, provejava opredeljenost da Društvo svoje delovanje usmeri prema građanima Sremske Mitrovice, a posebno prema mladima, kako bi ih naučili o važnosti gljiva u ishrani, prepoznavanju i ubiranju gljiva, opasnosti od trovanja gljivama,a iznad svega kako da steknu potrebno znanje o očuvanju prirodne sredine uopšte, a naravno i gljiva ovog dela Srema.
Predsednica Društva, Jelena Milošević, najavila je da će se neke od aktivnosti moći videti već na ovogodišnjoj izložbi gljiva koju će „Lisičarka“ imati prvog vikenda oktobra 2018. godine.
Očekujemo da će na Izložbi biti predstavnici mikoloških društava i saveza iz zemlje i okruženja.
Verujemo da će Izložba, organizovana na Gradskom trgu, privući veliki broj posetilaca.
Podrazumeva se da će Društvo dati svoj puni i nesebični doprinos radu Mikološko-gljivarskog saveza Srbije.

Tekst: Dragutin Debeljak

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar