Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO PEHAR OPASNIM LASICAMA IZ NOVOG SADA

PEHAR OPASNIM LASICAMA IZ NOVOG SADA

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Na tradicionalnom državnom takmičenju Saveza izviđača Srbije pod nazivom „Izviđačke igre“, održanom u Kruševcu od 31. avgusta do 2. septembra 2018. godine ekipa „Opasne lasice“, Odreda izviđača „Miroslav Mika Antić“ sa Detelinare iz Novog Sada, osvojila je pehar za prvo mesto u konkurenciji mlađih planinarki (11-15 godina).

Sa izviđačima iz cele Srbije takmičile su se u brzom podizanju i rušenju šatora, vezivanju čvorova, relejnoj signalizaciji, pikado sa kvizom, poligonu spretnosti i uvek atraktivnim disciplinama - plivanju i prelaženju vodene prepreke na napravljenom splavu koje same prave.
U prelepom ambijentu parka Slobodište u Kruševcu, u svom šatorskom naselju izviđači su se družili 3 dana razvijajući veštine timskog rada, spretnost, kreativnost, solidarnost i osnaživali za vanredne situacije.
Dobri domaćini su upotpunili akciju upriličenim obilaskom grada, crkve Lazarice i drugih znamenitosti kraja, kao i  divnom atmosferom uz logorsku vatru.
Akciju su podržali grad Kruševac, Vojska Srbije, vatrogasci i drugi, koji su prepoznali vrednosti izviđačke organizacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com