Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA NOVOG SADA DOBITNIK PRESTIŽNE NAGRADE NA 10. SILAFESTU

TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA NOVOG SADA DOBITNIK PRESTIŽNE NAGRADE NA 10. SILAFESTU

  • PDF

Prema izboru internacionalnog žirija, Turistička organizacija Grada Novog Sada osvojila je prestižnu nagradu Zlatni Pincum za najbolji srpski turistički film za film „Leto u Novom Sadu“, u režiji Dušana Dimića, na desetom, jubilarnom Međunarodnom Festivalu turističkog i ekološkog filma SILVER LAKE TOURFILM FESTIVAL - SILAFEST’18.
Festival je održan u Velikom Gradištu. Ovaj festival u Srbiji deo je lanca Međunarodnog komiteta festivala turističkih filmova - CIFFT i okuplja najeminentnije autore iz Evrope i celog sveta i jedini je festival turističkog filma u zemlji.

Turistička organizacija Grada Novog Sada je na ovogodišnjoj međunarodnoj smotri turističkog i ekološkog filma nastupila sa kratkim filmovima „Leto u Novom Sadu“ i „City break Novi Sad“, koji su promovisani u verziji na srpskom jeziku, u trajanju od 30 sekundi i 3:33 minuta.
- Ova dva filma, urađena su u okviru promocije turističke ponude grada i tematske promocije letnje kampanje. Veoma nam je bilo važno da Novi Sad putem ova dva filma promovišemo kao destinaciju za mlade, turiste željne provoda, ali i one koji vole raznovrsnu ponudu i koji su željni istraživanja od kulturne ponude, preko gradske ponude, ali i okoline, pa sve do kulinarskih specijaliteta. Filmove možete pogledate na našem YouTube kanalu:
„Leto u Novom Sadu“ https://youtu.be/X4a5wzsZRs0;
„City break Novi Sad“ https://youtu.be/uVrWFdVJHCA.
- SILAFEST je od 2016. godine uspostavio blisku saradnju sa filmskim festivalom YPERIA, na ostrvu Amorgos u Grčkoj i na taj način omogućio svojim učesnicima da se prijavom na SILAFEST istovremeno prijave i na ovaj filmski festival.
U iščekivanju rezultata filmskog festivala YPERIA, radujemo se priznanju koje nam je dodeljeno - obavestila je Tihana Putin, PR TONS-a.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com