Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO O kvalitetu voda na na novosadskom PMF-u

O kvalitetu voda na na novosadskom PMF-u

  • PDF

Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, organizuje od 19.-21. septembra Školu za zaštitu životne sredine - Water Workshop "KVALITET VODA". I ovom prilikom pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju izuzetno aktuelnoj temi na koju će govoriti stručnjaci fakulteta u Amfiteataru zgrade Departmana za biologiju i ekologiju (Trg Dositeja Obradovića 2). Svečano otvaranje je u sredu 19. septembra u 9,30h.

Tradicionalna radionica o kvalitetu vode se ove godine organizuje 22. put i godinama unazad se smatra vodećim skupom u zemlji iz oblasti kvaliteta vode za piće, upravljanja kvalitetom i vodosnabdevanjem uopšte, upravljanja otpadnim, površinskim vodama i sedimentom. Centralne teme ovogodišnjeg Water Workshop-a biće: Održivo snabdevanje vodom za piće i Novi pristup u prečišćavanju i kontroli kvaliteta otpadnih voda. Biće organizovana i tri okrugla stola (panel diskusije) na sledeće teme: Osnovni problemi izvorišta vode za piće i kako ih rešiti; Monitoring u okviru planova za bezbedno snabdevanje vodom za piće i Monitoring otpadnih voda.
Kao odgovor na sve veću potrebu za obrazovanim kadrom u oblasti zaštite životne sredine, tokom proteklih deset godina, na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, realizuju se programi na svim nivoima studija (osnovne, master, specijalističke i doktorske studije). Kroz navedene studijske programe, studenti stiču potrebne kvalifkacije za obavljanje poslova u okviru sektora za zaštitu životne sredine u industrijama, ministarstvima, sekretarijatima, agencijama, zavodima, obrazovnim ustanovama i dr.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com