Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE XV Međunarodni naučni skup Pravnički dani - Prof. dr Slavko Carić

XV Međunarodni naučni skup Pravnički dani - Prof. dr Slavko Carić

  • PDF

U četvrtak, 20. septembra, u organizaciji Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, otvoren je XV Međunarodni naučni skup "Pravnički dani - Prof. dr Slavko Carić".

Tema ovogodišnjeg skupa, na kojem učestvuje 40 autora iz zemlje i regiona, je "Usaglašavanje zakonske regulative Republike Srbije sa pravnim tekovinama Evropske unije".
Doc. dr Marijana Mladenov, prodekan za međunarodnu saradnju na Fakultetu za privredu i pravosuđe, naglasila je važnost međunarodne saradnje kao faktora razvoja Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, istakavši da je upravo posvećenost ove institucije, kako sektoru međunarodne saradnje tako i sektoru naučno-istraživačkog rada, rezultirala, između ostalog, organizovanjem ovog naučnog skupa. Doc. dr Marijana Mladenov je takođe istakla, da je jedan od najznačajnijih uspeha koji je ovaj fakultet postigao u poslednje vreme, u oblasti međunarodne saradnje, pridruživanje Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu globalnoj međunarodnoj mreži univerziteta „Compostela“.
- Reč je o asocijaciji koja je nastala 1993. godine i koja trenutno okuplja više od 70 univerziteta iz evropskih, azijskih i američkih država. Navedena asocijacija ima značajnu ulogu u oblikovanju budućih postulata globalnog visokog obrazovanja, zasnovana na poznavanju predmetnog sektora i raznovrsnosti svojih članova. Glavne aktivnosti koje se odvijaju pod okriljem asocijacije „Compostela“ odnose se na realizaciju različitih naučnih projekata, kao i programe mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja. STELLA Junior i STELLA Staff Mobility predstavljaju dva uspešna programa mobilnosti koji se ostvaruju kroz saradnju članova mreže. Program STELLA Junior tiče se realizacije dela studijskog programa ili obavljanja prakse na nekom od univerziteta koji je član asocijacije „Compostela“, dok drugi STELLA program uključujuje različite oblike mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja - obavestila je doc. dr Marijana Mladenov Ovaj naučni skup trajaće do subote, 22. septembra, u hotelu "Putnik" (Ilije Ognjanovića 24) i u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe (ulaz iz Cvećarske broj 2, Novi Sad).
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com