Wed11292023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TONS čuva kulturno-istorijski identitet grada i specifikum sredine i njenih građana

TONS čuva kulturno-istorijski identitet grada i specifikum sredine i njenih građana

  • PDF

Turistička organizacija Grada Novog Sada poslednjih godina beleži sve veće interesovanje turista, što se ogleda kroz podatke Republičkog zavoda za statistiku, posebno kada je reč o ostvarenom broju noćenja. Za prvih šest meseci ove godine u Novom Sadu ostvareno preko 256.000 noćenja, što predstavlja rast od 25,6% u odnosu na isti period prethodne godine.

Od kraja prošle godine, TONS je održao brojne promocije na sajamskim i drugim manifestacijama, putem društvenih mreža, elektronskih medija, ali i putem direktnog kontakta sa medijima, koji su u velikom broju pratili aktivnosti TONS-a. TONS je uspešno realizovao kampanju „Leto u Novom Sadu“ tokom koje je kontinuirano vršena najava svih gradskih festivala i događaja, a pripremljen je i objavljen serijal priča o znamenitim ženama Novog Sada. TONS je stalno prisutan i na terenu. Redovnim obilaskom šireg područja grada i pronalaženjem novih "skrivenih" kutaka, radi na saradnji sa predstavnicima turističke privrede i prezentaciji ponude u okolini grada. Brojne manifestacije i događaji tokom čitave godine, posete salašima, čardama, vinarijama, kreiranje bogatog sadržajima aktivnog odmora na Dunavu i Fruškoj gori, uz obezbeđivanje adekvatnih smeštajnih kapaciteta, omogućavaju produženje boravka turista, što je od velikog značaja za lokalnu privredu. TONS je dobitnik prestižne nagrade „Zlatni Pincum“ za najbolji srpski turistički film „Leto u Novom Sadu“, u režiji Dušana Dimića, na jubilarnom X SILAFEST-u, održanom krajem avgusta u Velikom Gradištu. Kontinuiranim radom na promociji grada od strane TONS-a, ali i veoma uspešna i dobro osmišljena promocija TO Srbije, kao i nastupi TO Vojvodine, a potom i dobra saradnja i zajednički nastupi na ciljanim tržištima sa TO Beograda, doprineli su da Novi Sad bude sve poželjnija destinacija za turiste. Za postignute rezultate zaslužna je i turistička privreda grada, kao i veliki festivali poput EXIT-a, koji generišu veliki broj poseta, ali i poslovnih događaja (kongresa, konferencija, sajmova). Turiste u grad dovodi i sve veći broj međunarodno značajnih sportskih događaja. Grad Novi Sad promovisan je na preko 20 domaćih i međunarodnih sajmova kao i "road show" nastupa. Na svim ovim događajima, ostvareni su značajni kontakti sa predstavnicima medijskih kuća, turističkim agencijama, influenserima, blogerima, potencijalnim turistima. U prethodnih nekoliko meseci TONS je ugostio značajne predstavnike medijskih kuća, kao što su „TV5 Monde“ iz Francuske i „Globtrotter“ iz Velike Britanije, kao i važne turoperatore iz Kine, zadužene za evropsko tržište. Takođe, zvaničnike iz brojnih parlamentarnih delagacija, kao i zamenika gradonačelnika Grada Šangaja, sa kojim je razgovarano o promociji grada na kineskom tržištu. U cilju realizacije projekta "Live In Serbia", u sklopu aktivnosti na promociji Srbije kao turističke destinacije na italijanskom tržištu, TOS je organizovao dolazak novinara poznatog turističkog vodiča "Lonely Planet" i najslušanije radio stanice u Italiji, "Radio Capital" iz Rima. U toku avgusta, u Novom Sadu je ugošćena produkcijska kuća iz Njujorka, koja snima putopisnu emisiju o Beogradu i Novom Sadu sa akcentom na kulturu i ugostiteljsku ponudu.
Turistička organizacija Grada Novog Sada će do kraja godine pripremiti i odštampati preko 70 promotivnih publikacija. Pamflet "Turističke atrakcije" je pripremljen čak na 16 jezika. U pripremi su i nove publikacije, posebno za mlade, kako bi se adekvatno dočekala 2019. godina od koje se puno očekuje, s obzirom na prestižnu titulu Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope. U izradi je i promotivni spot koji će uz nove publikacije predstaviti turističku ponudu za mlade, i koji će biti deo jedne velike kampanje planirane za narednu godinu, a koja će biti sinhronizovana sa OPENS-om. Do kraja ove godine, biće realizovana i dopuna turističke signalizacije u Novom Sadu, i to za dva nova hotela, što je nastavak projekta obeležavanja hotela u Novom Sadu. Prošle godine, obeleženo je 22 hotela na 82 lokacije sa 120 informativnih tabli. U decembru ove godine, TONS će biti domaćin velikim kompanijama koje se bave turizmom na Dunavu, a najvažniji cilj je da se na najbolji način prikaže ponuda turističke privrede, kako bi se produžio boravak turista sa belih lađa u Novom Sadu, odnosno kako bi se ti turisti ponovo vratili u grad da uživaju u ponudi koja im se ovde nudi. Trenutno traju priprema za predstojeće brojne promocije TONS-a na vodećim svetskim i domaćim sajmovima do kraja godine, kao i za regionalnu jesenju i zimsku kampanju, sa ciljem da i druga polovina godine bude uspešna i rekordna. S obzirom na značajne titule grada, „Omladinske prestonice Evrope“ i „Evropske prestonice kulture“, realna su očekivanja da će grad u narednim godinama doživeti veliki turistički prosperitet.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com