Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama

Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama

  • PDF

Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama - Čista energija za pametnu budućnost, 12-ti po redu, biće održan u Novom Sadu, 02. i 03. oktobra 2018. godine, pod pokroviteljstvom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i sa koorganizatorima Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Privrednom komorom Vojvodine.

Plenarna sesija započeće u Velikoj Sali APV u 9,30 h, kada će skup pozdraviti i dati uvodnu reč na centralnu temu dr Tihomir Simić, predsedavajući foruma. Na programu su dve radne sesije: Energetske strategije i Čista energija za pametnu budućnost.
Drugi dan foruma biće održan u sredu, 3. oktobra 2018. godine sa početkom u 10.00 časova u velikoj sali Privredne komore Vojvodine - Master centar Novosadskog sajma, Hajduk Veljkova 11, III sprat, sala broj 13. Neposredno pre početka ovog skupa, izjave za medije će dati predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsedavajući Foruma dr Tihomir Simić.
Drugi dan foruma biće usmeren na razmatranje ostvarenih poslovnih projekata iz zemlje i inostranstva, kroz tematske sesije „Realizovani projekti u oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i upravljanja energijom“ i „Domaće i međunarodno partnerstvo - predstavljanje novih tehnologija i mogućnosti saradnje“.
Opredeljenje Programskog odbora 12. Foruma, da se u dvanaestoj godini njegovog postojanja i delovanja pod pokroviteljstvom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i koorganizatorima Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Privrednom komorom Vojvodine, ovogodišnji fokus Republike Srbije i zemalja regiona ispolji na što je moguće plastičnijoj identifikaciji konkretnih procesa njihovog energetskog unapređenja i načinu za postizanje postavljenih zajedničkih evropskih ciljeva.
Do sada su dograđivani planovi energetskog razvoja na horizontu do 2020. godine, koja je praktično već pred nama, a sada će se pokušati da se stave sopstveni potencijali u kontekst predviđanje strateških ciljeva do 2050. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com