Fri09252020

Poslednja izmena:11:43:10 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE JUBILARNA FIJAKERIJADA U SURDUKU

JUBILARNA FIJAKERIJADA U SURDUKU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 8
  • Sledeća

Jjubilarna 25. Fijakerijada u Surduku održana je na terenu fudbalskog kluba „Borac“ u nedelju 30. septembra, u organizaciji konjičkog kluba „Conversano“, uz prisustvo blizu 10 ljudi. Takmičili su se konji u kategorijama dvopreg, četvoropreg i petoropreg na kapije na 1500m koji su u ovoj godini osvojili najveći broj poena.

Pobednici u kategoriji dvopreg su lipicaneri Nikole Živančevića iz konjičkog kluba „Dobanovački sersan„ iz Dobanovaca.
Prvo mesto u kategoriji četvoropreg osvojili su lipicaneri Borisa Mijalkovskog iz ergele „Veličković“ sa Jabuke, a u petoropregu najbolji su bili konji Miloša Plavšića iz konjičkog kluba „Dobanovački sersan„ iz Dobanovaca.
U revijalnom delu na 25. jubilarnoj fijakerijadi u Surduku pobedili su konji Miće Vlajića iz konjičkog kluba „Pančevo„ iz Pančeva.
Na fijakerijadi u Surduku predstavljeno je 100 grla iz 40 konjičkih klubova u Srbiji koji su na osnovu rezultata na ovogodišnjim takmičenjima po broju poena stekli uslove da učesvuju.
U okviru manifestacije prikazan je i konj koji je uvršten u jednog od najboljih konja na svetu u poslednjih 200 godina, lipicaner Maestozo Trumpeta koji nosi titulu apsolutnog šampiona sedam godina unazad, a u vlasništvu je organizatora Fijakerijade u Surduku, konjičkog kluba „Conversano“. Njegova vrednost se smatra neprocenljivom.
U okviru programa prikazan je i „Srećko“ najmanji konj na svetu koji je u vlasništvu konjičkog kluba „Mirela“ iz Belegiša.
Nakon Surduka, održaće se još jedno završno takmičenje za dvopreg na takmičenju u okviru Sajma LORIST u Novom Sadu u oktobru, gde će biti proglašeni pobednici i dodeljena zlatna potkovica.
Osim konjičkih klubova, na događaju su učestvovali i folklorni ansambl „Branko Marković“, tamburaški orkestar „Dema Miro, mažoretkinje i udruženja žena iz čitavog Srema koje su izložile svoje proizvode.

Tekst i foto: Dunja Bibić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar