Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU TURIZMA U NOVOM SADU

TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU TURIZMA U NOVOM SADU

  • PDF

U hali ‘’Master’’ Novosadskog sajma, u četvrtak 04.10.2018. godine počinje Međunarodni sajam turizma na kojem tradicionalno učestvuje Turistička organizacija Vojvodine. Na štandu veličine 170 m2, predstaviće se celokupna turistička ponuda Vojvodine, a svoju ponudu predstaviće i predstavnici 40 turističkih organizacija, opština, banja i drugih turističkih subjekata iz cele Vojvodine.

Pored njih, turiste će samostalnim nastupom pozvati i Grad Beograd, Novi Sad, Zrenjanin, Žabalj, Beočin, Bečej, Bački Petrovac, Kragujevac, Niš, Knić, Bela Palanka, Bor, Vranje, Pirot, Bujanovac, Medveđa, Sombor, Novi Bečej, Jagodina, Požarevac...
Prvog dana sajma, sa početkom u 14h, organizovana je konferenecija za novinare na kojoj će biti predstavljeni neki od aktuelnih projekata Turističke organizacije Vojvodine.
Prvi projekat je ViCTour - Virtuelni i kulturni turizam, koji TOV realizuje u saradnji sa domaćim i stranim partnerima, u cilju unapređenja kontinentalnog turizma u pograničnom regionu i uspostavljanja socijalnog, ekonomskog i teritorijalnog održivog razvoja, sa akcentom na unapređenje kulturnog turizma.
Na konferenciji će biti predstavljen i digitalni vodič kroz turizam AP Vojvodine, kreiran u saradnji sa Prirodno-matematičkim Univerzitetom u Novom Sadu. Reč je o unapređenoj bazi podataka i video materijala koji na multimedijalan i atraktivan način prikazuju turističku ponudu Vojvodine.
Poseban akcenat na kulturu, tradiciju i gastronomiju Vojvodine biće stavljen nastupom oko 20 čardi i salaša, koja će se objedinjeno predstaviti na štandu Salaši za vas i čarde na Dunavu i drugim mestima. 
Okosnica Međunarodnog sajma turizma je Dunavski region koji karakteriše širok spektar kompleksnog i raznolikog istorijskog nasleđa, kultura, religija, tržišta, zajednica i država, što je motivisalo opredeljenje da upravo on bude geografski, ali i kontekstualni okvir za razvoj grupe sajmova LORIST. Koncepcijski je redefinisan u Sajam receptivnog turizma u čijem centru je turista za kojeg se kreira ponuda zasnovana na savremenim motivima, očekivanjima i iskustvima.
Učesnici na Sajmu su svi koji rade u turizmu i za turizam, a na Sajmu u Novom Sadu afirmišu
Svoju ponudu i usluge.
Sajam traje do nedelje, 07.oktobra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com